Solstra bygger 28.000 kvm. bæredygtigt kontortårn i Ørestad

Copenhagen Towers får nu tilføjet tårn nummer 2, idet byggeriet af 28.000 eksklusive kvadratmeter kontorlokaler nu påbegyndes i Ørestad.

Det er Solstra Capital Partners, som står bag investeringen, der finansieres af Aareal Bank AG.

Byggeriet, der har Sjælsø Danmark som byggestyrer, forventes at skabe 300 nye jobs, og bliver det største private erhvervsbyggeri i Danmark, som overholder EU’s Green Building standarder, hvilket sikrer en ekstremt høj energieffektivitet og bæredygtighed.

Med bygningen de nye erhvervslejemål udvider investeringsfonden sin ejendomsportefølje i Ørestaden betragteligt. Solstra Capital Partners ser solide vækstmuligheder og bygger derfor kontortårnet, der henvender sig til lejere med behov for lejemål i størrelsen 500-19.000 kvm. individuelt tilpasset den enkeltes behov og ønsker.

– København, og Ørestaden i særdeleshed, har udviklet sig til et område hvor danske og internationale virksomheder trives og hvor vi i fremtiden forventer vækst på erhvervslejemarkedet, siger Managing Partner Oscar Crohn fra Solstra Capital Partners.

Det er det verdensberømte arkitektfirma Foster + Partners, der har tegnet det ambitiøse tårnbyggeri. Arkitektvirksomheden har gennem fire årtier skabt arkitektoniske pejlemærker over hele verden.

Det nybyggede tårn vil bestå af 22 etager på ialt 19.000 kvm. og en 7 etagers kontorbygning på 7.500 kvm. Der vil være et spektakulært atrium på 1.400 kvm., som forbinder hele kontorkomplekset med Hotel Crowne Plaza og South Wing bygningen, der pt. huser Dansk Industri.

Det nye byggeri sætter helt nye standarder for serviceniveau og fællesfaciliteter, som vil være tilgængelige for lejerne døgnet rundt.

Copenhagen Towers følger EU’s Green Building standarder. Det er et frivilligt program, som Europa-Kommissionen igangsatte i 2005. Programmet stiller krav om ekstrem energioptimering i kommercielle byggerier gennem energibesparelser indenfor opvarmning, belysning, ventilation, nedkøling og kontormateriel.

Exceptionelt for Copenhagen Towers, så opnås energibesparelserne og optimeringerne via innovative klimainvesteringer, som sikrer at lejerne kan nyde lejemål med fuld klimapakke og i øvrigt uden, der bliver gået på kompromis med kvaliteten af komforten.

Byggestyringen af Copenhagen Towers forestås af Sjælsø Danmark, der har udviklet projektet og også forestået opførelsen af Crowne Plaza hotellet samt South Wing kontorbygningen.

– Det er en fornøjelse at fortsætte vores involvering i et af de mest moderne og højst profilerede grønne erhvervsbyggerier i Danmark, siger teknisk direktør Peter Ebbesen fra Sjælsø Danmark.

Solstra Capital Partners har indgået mægleraftale med RED Property Advisers, som kommer til at stå for udlejningen af de nye kontorlokaler.


Om Solstra:

Solstra Capital Partners er en dansk uafhængig partner-ejet kapitalfonds-manager med kontorer i København og London.

Solstra Capital Partners leder en række investeringsfonde for institutionelle investorer og formuende familier og har, på vegne af en række primært engelske og amerikanske institutionelle investorer, overtaget ledelsen af hovedparten af de nordiske aktiver i ALMC hf. (forhenværende Straumur Investeringsbank).

Billede:





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder