Jorcks Ejendomme vil investere 300-400 millioner kr. i erhvervsejendomme i Københavns City

Et af Danmarks ældste ejendomsselskaber, Jorcks Ejendomsselskab, er begyndt at købe erhvervsejendomme op i hele Københavns indre by. Selskabet, der ejer en række Strøgejendomme primært omkring Jorcks Passage, går nu efter nogle af de samme ejendomme, som også udenlandske investorer er begyndt at vise stor interesse for, blandt andet i Købmagergade, som er blevet interessant efter sin renovering.

Jorcks opkøb er led i en ny strategi, der skal gøre det ellers meget konservative ejendomsselskab mere offensivt og udnytte, at selskabet står med en velpolstret pengetank og stort set uden gæld. En god del af pengene kommer fra salget af en række boligejendomme på Frederiksberg og København NV til Saxo Properties.

Jorcks seneste store køb er Købmagergade 36, hvor HM har åbnet sin første butik udelukkende med herretøj. En ny handel mangler kun en underskrift.

Manden bag den nye strategi, som også har betydet, at selskabet er overgået til den digitale tidsalder og har fået sin første hjemmeside, er adm. direktør Ole Danielsen, der kom til Jorck for 2 år siden fra en stilling som ansvarlig for pensionsselskabet Danicas ejendomsportefølje.

– Vi havde nogle boligejendomme, som vi kunne sælge til et for os attraktivt afkast og dermed salgspris. Ældre boligejendomme er krævende at forvalte grundet lejeloven, hvorfor ejere af den type ejendomme skal have noget tålmod med hensyn til forbedring af afkastet. Så vi følte, det var det rigtige tidspunkt at sælge, idet vi konverterede et afkast på omkring 2 procent på boligejendommene til 5 procent årligt på erhvervsejendommene, siger Ole Danielsen om salget til Saxo Properties.

– Vi vil nu øge vores belåning, så vi kan øge vores portefølje med 300-400 millioner kr. Vi er kun interesserede i erhvervsejendomme. Håbet er, at det kan ske inden for ét år, men vi har ingen hastværk. For os er det ikke kun afkastet, der er afgørende, men det er meget vigtigt, at lejeniveauet er rigtigt. Det er den, der er afgørende for, om ejendommen kan fastholde prisen. Vi vil undgå risiko på lejen, siger Ole Danielsen.

I en tid, hvor mange søger mod nybyggede erhvervslokaler, er Jorcks portefølje kendetegnet ved ældre ejendomme.

– Markedet har stort fokus på de nye områder i Ørestad og i Nordhavnen. Det er nok nemmere at flytte ind i noget nyt, men gamle ejendomme har en charme, og vi opgraderer og finder nye løsninger i både vores butiks- og kontorlejemål, siger Ole Danielsen.

Udfordringen i de gamle ejendomme er, at det er svært at leje de store lejemål på 1.000-3.000 kvm. ud. De fleste er interesseret i lejemål på 200-300 kvm. Derfor er Jorck i gang med at dele de store lejemål op.

På trods af den nye strategi, fastholder Ole Danielsen selskabets personlige kontakt til alle lejere. Selskabet står selv for både administration, asset management og udlejning. Ole Danielsen trækker dog også på eksterne rådgivere, når der er behov for det.

– Jeg er personligt involveret i alle lejemål. Nærhed og tilgængelighed er vigtigt, siger Ole Danielsen, der har forhandlet 10 lejekontrakter på plads siden i sommer.

Læs mere om Jorcks Ejendomsselskab her

Torsdag den 22. november afholder Estate Media en konference om erhvervs- og boligmarkedet i København. Konferencen samler en lang række nøglepersoner fra både det politiske niveau samt fra bygge- og ejendomsbranchen. De vil give et overblik over, hvor udviklingen kommer til at foregå i de kommende år, samt et indtryk af, hvor det er mest interessant at investere.

Læs mere om Københavner-konferencen her

Billede: Aktieselskabet Reinholdt W. Jorck – også kendt som Jorcks Ejendomsselskab – blev stiftet den 15. november 1913 og er i dag et af Danmarks ældste ejendomsselskaber. Firmaet har hovedkvarter i Jorcks Passage på Strøget i København. Foto: Jorcks Ejendomsselskab.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder