Danske Bank overvejer fortsat frasalg af domicil på Holmens Kanal

Danske Bank har endnu ikke truffet beslutning om, hvorvidt banken vil frasælge sit hovedkontor på Holmens Kanal i København. Det siger bankens ordførende direktør Eivind Kolding til Ritzau Finans i forbindelse med, at Danske Bank den 30. oktober præsenterede en ny strategiplan.

– Selvom vi har haft travlt og har nået rigtigt mange ting, så er det ikke noget, vi er nået til en konklusion om endnu. Det er noget vi kikker på, men det er ikke afgjort i dag, siger han.

Hovedkontoret i Holmens Kanal omfatter ejendomme på flere adresser og udgør 47.500 kvm., hvoraf 12.200 kvm. er kælder. Derudover lejer banken sig ind i en række bygninger, blandt andet bygningen overfor, der tidligere husede handelskoncernen ØK.

Erhvervsmægler og seniorrådgiver Sami Post, DN Erhverv, har vurderet, at Danske Bank kan sælge hele hovedkontoret tomt til en investor for 750 mio. kr. Ved et salg, hvor banken selv er lejer i ejendommen, vil prisen være 1,1 mia. kr.

En mindre del af Danske Banks hovedsæde i København er allerede sat til salg efter en række nedskæringer og omrokeringer.

Det drejer sig om ejendommene Bremerholm 29 og 31, der er sat til salg hos Sadolin & Albæk for henholdsvis 37,4 millioner kr og 66,5 millioner kr. I alt er de to adresser på 4.459 kvm.

– Vi arbejder hele tiden på at drive Danske Bank så effektivt som muligt. Derfor overvejer vi løbende vores fysiske lokaliteter, herunder såvel hovedsæde som vores andre større faciliteter i Storkøbenhavn. Der er ikke truffet nogen beslutninger om dette, men vi vil ikke udelukke, at vi kan samle nogle af vores lokaliteter på færre adresser, hvis vi kan finde en mere effektiv placering for vores aktiviteter i hovedstadsområdet, siger Kenni Leth, pressechef i Danske Bank.

Torsdag den 22. november afholder Estate Media konferencen Erhvervs- og boligmarkedet i København. Blandt talerne er Peter Winther, CEO hos Sadolin & Albæk. Han vil tale om de vigtigste tendenser på på det københavnske ejendomsmarked.

Konferencen samler en lang række nøglepersoner fra både det politiske niveau samt fra bygge- og ejendomsbranchen. De vil give et overblik over, hvor udviklingen kommer til at foregå i de kommende år, samt et indtryk af, hvor det er mest interessant at investere.

Læs mere om konferencen her

Billede: Danske Bank ejer samlet domicilejendomme for i alt 4 milliarder kr. Foto: Danske Bank.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder