5000 internationale studenterboliger i støbeskeen på Amager

Med inspiration og forbillede i Cité Internationale Universitaire de Paris (CIUP) arbejder en stifterkreds med et ambitiøst ISCC-projekt, en international studenterby i på Amager. Visionen at opføre op mod 5.000 studenterboliger på grundarealet ud for Sundby Metrostation – hjørnet af Vejlands Allé og Ørestads Boulevard, i alt 150.000 kvm, en grund som ejes af By & Havn.

ISCC-projektet er under udarbejdelse af stifterkredsen:

– Anne Dorte Riggelsen, Danmarks ambassadør til Frankrig

– Louis Becker, arkitekt MAA, prof., managing Partner Henning Larsen Architects

– Per Stig Møller, MF, fhv. udenrigsminister, fhv. kultuminister

– Dr. Sam Nilsson, fhv. Nobelsymposiesekretær, Stockholm

– Jørgen Rossen, civilingeniør, cand.mag

– Christian Gjersøe, adm. Direktør Corpus Ejendomme

– Morten Riise-Knudsen, advokat (H)

Stifterkredsen indbyder relevante organisationer og personer om at gøre selskab med Københavns Kommune, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, IT-Universitet, Danske Studerendes Fællesråd og UngesBoligservice og indsende støtteerklæringer til ISCC-projektet.

Første spadestik ventes taget inden for 18 måneder alt afhængig af støtte og finansiering af projektet, som søges tilvejebragt via danske og internationale fonde og sponsorer.

Billede: Det Danske Hus i Cité Internationale Universitaire i Paris. Det er studenterbyen i Paris, som er forbillede for de 5000 internationale studenterboliger, der planlægges opført på Amager.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder