Rejsegilde på FNs 28.000 kvm. nye hovedkvarter

FN´s kommende danske hovedkvarter er på vej i vejret på Marmormolen. Den nye bygning samler FN´s aktiviteter i Danmark på et sted. Nu er alle seks etager rejst, og håndværkerne har netop fejret rejsegilde.

Ved årsskiftet 2012/2013 samler FN sine danske aktiviteter i en helt ny FN By på Marmormolen. Bygningen kan rumme op til 1.050 arbejdspladser, og medarbejderne kommer fra hele verden. De kommer til at arbejde i et af Danmarks mest moderne og klimarigtige byggerier, hvor der er tænkt over alle detaljer.

Lige fra de første tanker om en ny FN By i København opstod for godt ti år siden, har tidsplanen været, at en ny bygning skulle tages i brug i starten af 2013. Den tidsplan holder fortsat og derfor var der stor ros til alle involverede parter fra talerstolen ved dagens rejsegilde.

Det er By & Havn, der er bygherre på projektet, som lejes ud til Slots- og Ejendomsstyrelsen umiddelbart efter færdiggørelsen.

– Det er en af de største lokaliseringsopgaver, vi har håndteret i Slots- og Ejendomsstyrelsen, og vi er glade for, at vi med dette projekt kan bidrage til at udvikle FN´s aktiviteter – og dermed et stort antal arbejdspladser – i Danmark. Og samtidig får vi på Marmormolen et funktionelt, energirigtigt og arkitektonisk spændende byggeri, der vil blive et vartegn for området, siger Slots- og Ejendomsstyrelsens direktør Carsten Jarlov.

FN Byen får en høj klima- og miljømæssig profil. Byggeriet er et energiklasse 1-byggeri, hvilket betyder, at der i huset skal bruges under 50 KwH pr. m2 pr. år. Samtidigt er byggeriet blevet målt i det internationalt anerkendte LEED-system, der måler og guider byggeriers bæredygtighed. Her står FN Byen til at modtage guld for sine mange ressourcebesparende tiltag inden for vandforbrug, klima og energi. Blandt andet genbruges regnvandet i toiletterne, der installeres solceller på taget og havvandet hjælper til afkølingen af huset.

Fra FN Byen er der få meter over til det nye Århusgadekvarter i Nordhavnen. Det får betydning for begge områder, mener adm. direktør i By & Havn Jens Kramer Mikkelsen:

– FN Byen bliver et byggeri i verdensklasse, som sætter gang i udviklingen af hele området. Som nabo til Århusgadekvarteret bliver FN Byen et pejlemærke for udviklingen i det kommende kvarter Nordhavnen.”
Den 28.000 kvm. store stjerneformede bygning kommer til at ligge på sin egen ø på Marmormolen. FN Byen er første del af det nye udviklingsområde.

FN i Danmark består af:

  • FN´s projektstyringsenhed UNOPS´ globale kontor 
  • FN´s udviklingsorganisation UNDP´s nordiske kontor 
  • FN´s sundhedsorganisation WHO´s regionale Europa-kontor 
  • FN´s børnefond UNICEF´s globale forsyningsdivision 
  • FN´s befolkningsorganisation UNFPA´s nordiske kontor 
  • FN´s fødevareorganisation WFP´s nordiske kontor 
  • Hertil kommer UNICEF´s verdenslager, som placeres i et nyopført lager ikke langt fra selve FN Byen.




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder