Illum-bygningen solgt til international kapitalfond

Ejendommen på hjørnet af Købmagergade og Strøget i København, der huser Illum, er solgt til den internationale kapitalfond MGPA.

Macquaries ejendomsenhed MGPA overtager ejendommen i et joint venture med Partners Group og en ukendt institutionel investor fra Canada.

Købesummen er 1,65 milliarder kr. og dermed er det formentlig den største handel med en enkeltstående ejendom i Danmarkshistorien. Salget af ejendommen er finansieret af SEB.

Illum-ejendommen har de seneste år været ejet af den pakistanske investor Alistair Fiyaz via selskabet Magillum Properties, der er en del af Solstra Group, der nu kun har Magasin-ejendommen på Kgs. Nytorv tilbage i sin danske portefølje af stormagasin-ejendomme.

Ejendommen er udlejet på en 15-årig lejekontrakt. Danske RED har i samarbejde med Cushman & Wakefield i London, som RED er en del af på det danske marked, stået for salget.

Illum-ejendommen startede en omtumlet tilværelse i 1987, hvor den blev købt af Jens Jordan og Kay Wilhelmsen. Da krisen kom i 1991 blev den solgt til Magasin indtil den blev overtaget i 2003 af Merrill Lynch og senere blev en af trofæ-ejendommene i først Baugurs og senere Landics danske portefølje inden konkursen i 2009.

Billede: Illum.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder