2.000 vandsøjler i nyt københavnsk springvand

Fredag den 6. maj indvier Nykredit en ny plads ved Kalvebod Brygge, der rummer Københavns mest moderne og største springvand. Med den nye plads fortsætter Nykredit en tradition for springvand på byens pladser – fra Storkespringvandet på Amagertorv til Gefionfontænen ved Langelinie. Det nye springvand har mere end 2000 vandsøjler, som skifter højde, rytme og formation i takt med dagen og vejrets gang.

Den nye plads ligger ved Kalvebod Brygge lige over for Nykredits hovedsæde Glaskuben. Pladsen er anlagt i sammenhæng med Nykredits nye kontorhus, Krystallen, som blev indviet i marts.

Pladsens nye navn er fundet efter en navnekonkurrence, som blev afviklet i samarbejde med dagbladet Politiken, og gav mere end 2.200 forslag til navne til den nye plads. Det endelige navn er blevet valgt i samarbejde med Københavns Kommune og afsløres ved pladsens indvielse af overborgmester Frank Jensen.

– Når nu den nye plads bliver et sted, der forhåbentlig bliver til glæde for alle københavnere, så synes vi, det var oplagt også at inddrage borgerne i navngivningen af pladsen. Vi har været overvældet over interessen i at byde ind med forslag, og vi glæder os meget til at afsløre vindernavnet, siger Bente Overgaard.

Den nye plads er udført i lys norsk skifer. Selve springvandet er lagt ned i pladsens flade som usynlige dysser. Der er i alt mere end 540 meter springvand fordelt over pladsen i lange striber. Når vandet ikke springer, fremstår pladsen enkel og åben, men når vandet tændes, forvandles hele pladsen til en levende vandfontæne, som man kan bevæge sig hen over og rundt i. Springvandet er styret af et avanceret computersystem, der får vandet til at skifte mønstre hen over dagen og regulere vandsøjlernes højde i forhold til vind og vejr, så der aldrig er problemer med at komme tørfodet over pladsen.

– I Nykredit har vi en filosofi om altid at tænke nyt. Den filosofi vil vi gerne overføre til området omkring os. Med den nye plads har vi skabt et nyt byrum, der er et bud på, hvordan man kan nytænke traditionen for at bruge vand på byens pladser. Det særlige ved det nye springvand er, at det hele tiden skifter størrelse og udseende, så pladsen vil være en ny oplevelse, hver eneste gang, man kigger forbi, siger Bente Overgaard.

Om aftenen kaster en særlig præcisionsbelysning et mønster af lys ud over pladsens flade, og et stort rundt spejlbassin på pladsen oplyses af en blågrøn belysning, der vækker mindelser og glødende morild.

Den nye plads rummer også Nykredits nye kontorhus, Krystallen, der står frit på pladsen. Facaden rører kun jorden i tre punkter, hvilket betyder, at man kan se og gå ind under bygningen. Pladsen fortsætter således ind under bygningen og faktisk også ind i bygningen, hvor man i foyeren går på den samme belægning, som findes udenfor.

– Med Krystallen og den nye plads har vi ønsket at tænke erhvervsbyggeri på en ny måde. Vi har ønsket at skabe et byggeri, der giver nogle nye og markante kvaliteter til omgivelserne og som er en oplevelse både for dem, der kommer i huset, og for byens borgere, tilføjer Bente Overgaard.

Læs mere på www.nykredit.dk

Billede: Krystallens springvand.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder