Lundgaard & Tranberg vinder 6.825 kvm. fakultetsbygning

Lundgaard & Tranberg Arkitekter vinder projektkonkurrencen om at tegne de fysiske rammer til Copenhagen Plant Science Centre på LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet. Centret slår dørene op i 2015 på Bülowsvej på Frederiksberg Campus.

Copenhagen Plant Science Centre skal skabe ny viden, som kan udnytte planters uudtømmelige muligheder inden for blandt andet udvikling af bæredygtig energi, fødevarer og medicin. Centret skal samle forskning og uddannelse inden for plantebioteknologi og styrke forløbet fra grundforskning til industriel anvendelse af forskning i planter og bioteknologi. 

– Copenhagen Plant Science Centre bliver et af de mest avancerede af sin art i verden, og vil kunne tiltrække nogle af de dygtigste forskere og studerende. Samtidig er der lagt op til et tæt samarbejde med den private forskning og universiteterne, som er en af de veje vi skal gå, for at skabe fortsat vækst i Danmark, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Projektkonkurrencen om Copenhagen Plant Science Centre er udskrevet af Universitets- og Bygningsstyrelsen og Københavns Universitet. Konkurrencen har bestået af forslag til 1. etape af Copenhagen Plant Science Centre med 6.825 kvm. laboratorie- og undervisningsfaciliteter og af en helhedsplan for konkurrenceområdet på i alt 25.000 kvm. med flere efterfølgende endnu ufinansierede etaper. Det er 1. etape af projektet, der nu bliver taget hul på, og som vil stå klar til indflytning i 2015.

Vinderforslaget fra Lundgaard & Tranberg Arkitekter tager udgangspunkt i en konceptuel tanke om plante- og celleformer som designparameter for byggeriet af Københavns Universitets nye planteforskningscenter. 

Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S vandt konkurrencen i samarbejde med Jacobs Engineering Group, Kirstine Jensens Tegnestue ApS og Emendo.

Læs mere på www.ubst.dk

Billede: Lundgaard & Tranberg forslag. 1. etape består af nr. 2 kube fra venstre.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder