GVL Entreprise vinder sammen med Rubow ny skole i Fredensborg

I samarbejde med RUBOW arkitekter har GVL Entreprise vundet arkitektkonkurrencen om en ny banebrydende 2 sporet skole ved Vilhelmsro i Fredensborg Kommune. Projektet er blevet enstemmigt upeget som vinder blandt 5 indbudte entreprenørteams og skal stå færdigt i 2012.

Den ny 2 sporede skole er beliggende der, hvor skoven møder det åbne landskab og byggegrundens markante landskabselementer, skov, ås og eng er inddraget i skolens organisation og udformning.

Områdets levende hegn bevares, friholdes og forstærkes som et arkitektonisk landmark og fremstår som hele skolens trafikale rygrad. Skolen består af en bygningsklynge, som en ‘skov´ af huse, placeret vest for enn naturlig ås i landskabet. Langs åsen skabes bygningsmæssig tyngde, mens skolens struktur og skala opløses ind mod det eksisterende boligkvarter Vilhelmsro.

– Udgangspunktet i byggegrundens unikke beliggenhed ved skov og eng samt indtænkning af dagslys, luft og udsyn har været afgørende parametre i udformningen af skolen, som et sted hvor både elever, lærere og forældre har lyst til at opholde sig og som understøtter undervisningen optimalt, siger Lars Hetland, partner i RUBOW arkitekter.

Vilhelmsro skole opfylder kravene til lavenergi klasse 1 og har samtidig en høj biofaktor. De bæredygtige tiltag er gjort synlige i projektet, bl .a. ved anvendelse af grønne tage og solcelleprismer, rumlig udnyttelse af de dybe huller i de velisolerede facader, udnyttelse af løvtræernes skyggedannelser som solafskærmning, udnyttelse af skovens læzoner, samt anvendelse af  jordens varme og  vindens kraft i engens åbne landskabsrum. 

Den nye skole er på ca. 8.500 kvm. og udføres i totalentreprise for Fredensborg Kommune af et team bestående af GVL Entreprise, Rubow arkitekter, Oluf Jørgensen Rådgivende Ingeniørfirma og Lassen Landskab.

Deltagerne i konkurrencen var:
C.G. Jensen med BIG arkitekter
M.T Højgaard med KHR arkitekter
E.Pihl &Søn med PLH arkitekter
Jönsson med Kjær & Richter
GVL Entreprise med RUBOW arkitekter

Læs mere på www.rubowarkitekter.dk

Billede: Skolen i Fredensborg/Rubow Arkitekter.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder