Rubow Arkitekter skal tegne 10.000 kvm. plejeboliger i Gentofte

Rubow arkitekter skal i samarbejde med Orbicon| Leif Hansen ingeniører og Opland landskabsarkitekter etablere en nyskabende bebyggelse af plejeboliger i Gentofte på i alt ca. 10.000 kvm. med bæredygtige tiltag og vedvarende energiformer, der lever op til kravet om energiklasse 1.

Den selvejende almene ældreboliginstitution Holmegårdsparken skal nybygges fra de nuværende 145 til 120 tidssvarende plejeboliger med fællesareal og servicefaciliteter for både beboere og ældre borgere i lokalsamfundet.

– I helhedsplanen er der taget udgangspunkt i institutionens målsætning og værdier vedr. individuel pleje og livskvalitet i smukke, oplevelsesrige omgivelser samt gode arbejds- og logistikforhold uden institutionspræg. Et ældrehjem frem for en ældreinstitution. Derudover er der lagt vægt på at skabe et plejehjem som respekterer og forbedrer sine omgivelser.  Det landsbyagtige, grønne præg i den nuværende Holmegårdsparken videreudvikles i helhedsplanen, oplyser Rubow arkitekter.

Bygningerne er udlagt som 3 grupper af rækkehusbebyggelser i én stor, bilfri park.

– Den konkrete opgave ligger centralt i forhold til vores ønske om at sætte mennesker i centrum. Plads til forskellighed også i alderdommen og mulighed for socialt og trygt samvær i boliger med dagslys, luft og udsyn med et privat og hjemligt præg, er efter vores mening afgørende parametre i udformningen af ældrebolig og centerbyggeri –  målsætningen for det endelige resultat må være, at vi også selv skal kunne bo og arbejde der, siger Lars Hetland, partner i RUBOW arkitekter.

Boligplanen er fleksibel i indretningen, den har en effektiv opbevaringszone og optimal dagslysindfald. De 3 afdelinger består hver af to bogrupper med 10 boliger. Der er samtidig lagt vægt på en optimal medarbejderlogistik med korte afstande og stor overskuelighed.

Holmegårdsparken føres helt frem til Ordrupvej. Den kulturhistorisk mest interessante del af Holmegårdsparkens nuværende bygninger, Albertis Villa, frilægges i parken og ombygges til plejehjemmets administration. Sammen med fælleshuset, indeholdende aktivitetscenteret/café og beliggende som Holmegårdsparkens hjerte i parken, fungerer Albertis villa som plejehjemmets ansigt udadtil.

Det nye Holmegårdsparken opføres i etaper mens de eksisterende bygninger er i drift. Rådgivere i konkurrencen var OK Fonden og Dominia og Rubow arkitekters konsortie var i konkurrence med

* CUBO arkitekter, Force 4, Søren Jensen og Henrik Jørgensen
* Arkitema, Rambøll
* Sweco, Grontmij/Carlbro
* TNT, Wessberg, Møller & Grønborg

Læs mere på www.rubowarkitekter.dk  

Billede: RUBOW arkitekter.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder