Brd. A. og B. Andersen skal bygge plejecenter til 135 mio. kr.

Brødrene A. og B. Andersen har vundet arkitektkonkurrencen om Greve Kommunes nye plejecenter Karlslunde Plejecenter, der skal stå færdigt i 2012. Entreprenørvirksomheden har vundet blandt alt fem indbudte entreprenører.

Brødrene A. og B. Andersen er med sin årlige omsætning på 700 mio. kr. et entreprenørselskab i mellemstørrelsen, som på det seneste har gjort sig bemærket ved at vinde en række prestigefulde, større byggeopgaver, blandt andet Københavns Lufthavns nye lavpristerminal CPH Swift og flere byggerier i Ørestad, hvor Fairway House, Neroport og AAB afdeling 92 er blandt landets for tiden største byggepladser.

Karlslunde Plejecenter får 85 boliger med fællesarealer. Plejecenteret kommer til at efterleve de nyeste bygningsstandarder, hvor blandt andet tilpasning til landskabet og bæredygtighed har været afgørende i Greve Kommunes udbudskrav.

– Vi har tegnet et projekt, der meget nøje lever op til kommunens ønsker i udbuddet. Der er gjort en benhård indsats af alle implicerede, de sidste uger både dag og nat. Byggeriet er tilpasset omgivelserne ved hjælp af grønne volde og amorfe – det vil sige organisk formede – bygninger. Energiforbruget bliver med lavenergiruder og andre klimavenlige tiltag markant lavere end de gældende energikrav. Vi har brugt grønne tage, som med stenurten sedum optager og forsinker regnvandet og er med til at give byggeriet en høj biofaktor, siger salgs- og indkøbsdirektør Henrik Jørgensen, Brødrene A. og B. Andersen.

Projektforslaget til Karlslunde Plejecenter er udarbejdet i team med Rubow Arkitekter, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma, Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører og Lassen Landskab.

Det nye Karlslunde Plejecenter opføres med færdiggørelse i 2012 og består af 85 plejeboliger opdelt i mindre enheder på 10-12 boliger med tilhørende fællesareal til hver enhed. En boenhed indrettes specielt til borgere med demens.

Læs mere på www.bra.dk

Billede: Rubow Arkitekter.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder