Aberdeen får 49 mio. nkr. for opsagt managementaftale

Det store nordiske udviklingsselskab Scandinavian Property Development står foran en omorganisering. Selskabet vil nu opbygge sin egen organisation for at sikre den fremtidige vækst. Dermed har SPD og Aberdeen stoppet samarbejdet omkring management af selskabets projekter, og de involverede medarbejdere hos Aberdeen kommer nu til at udgøre grundstenen i SPDs nye organisation.

Opsigelsen af samarbejdet indbefatter SPDs 2 største projekter i Norge, henholdsvis et 543.000 kvm. stort udviklingsprojekt i Fornebu og et 129.000 kvm. stort projekt i Hinna.

Undtaget er dog SPDs 110.000 kvm. store udviklingsprojekt på Slagterigrunden i Odense. Her kommer Aberdeen fortsat til at stå for udviklingen. Ændringen er dog, at nu bliver managementhonoraret fastsat efter en række nærmere bestemte succes-kriterier.

– Børsnoteringen af SPDE og ændrede markedsvilkår har bidraget til, at selskabet nu står overfor nye og andre udfordringer. Derfor er det naturligt at gennemføre visse ændringer, skriver SPD i en meddelelse.

Managementaftalen betyder blandt andet, at SPD skal betale Aberdeen 49 millioner nkr. i forbindelse med aftalens ophør.

Aberdeen og SPDE er enige om, at ændringerne skal ske så hurtigt som muligt.

Yderligere oplysninger: Aberdeen, att. adm. dir. Espen Klevmark, tlf +47 900 23 111 eller i Danmark adm. direktør Tonny Nielsen, tlf. 21 43 09 96 eller SPD, att. formand for bestyrelsen Jan Petter Storetvedt, tlf +47 916 30 001 eller læs mere på www.spde.no eller www.aberdeen.dk

Billede: Aarstiderne Arktitekter har for nylig fået totalrådgiveraftalen på SPDs danske projekt i Odense, der omfatter udarbejdelse af en helhedsplan for 110.000 kvm. byggeri på den gamle slagterigrund samt godsbanearealet. Området forventes at blive en helt ny bydel i Odense, herunder med et ca. 50.000 kvm. stort shoppingcenter, en karrébebyggelse på ca. 20.000 kvm. , bestående af hotel, erhverv og boliger samt p-anlæg til den nye bydel. Projektet forventes at forløbe over de kommende 4 år.
 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder