Illustration af Skejby Hospitals nye psykiatriske afdeling (foto: KPC)

Bricks og Kemp Lauritzen sagsøger Region Midtjylland for stort millionbeløb

Aarhus og Region Midtjylland har brug for et nyt psykiatrisk hospital, da det nuværende i Risskov er utidssvarende. Sidste år vandt PKA efter en udbudsrunde retten til at bygge det, og en del af betalingen på 2,2 milliarder kr. var grunden i Risskov, hvor der så kunne bygges boliger tæt på vandet i et af de rigeste områder i Danmark.

Men tildelingen har ikke været lovlig, da der har været to sæt modstridende kriterier for, hvordan vinderen af kontrakten skulle findes. Det har Klagenævnet for Udbud afgjort.

Bricks og Kemp & Lauritzen, som nu stævner Region Midtjylland, mener, at de burde have fået tildelt kontrakten. Og at de er gået glip af flere hundrede millioner. Det skriver Danmarks Radio.

– Det har været en ulovlig tildeling. Det var ikke i orden, at regionen, efter tilbuddene blev afgivet, lavede om på konkurrenceparametre, som ikke havde været oplyst forinden. Mine klienter stævner regionen for at få fastlagt, at de skulle have haft kontrakten og dermed også den fortjeneste, de med rimelighed var berettiget til, siger Henrik Puggaard, der er advokat for ejendomsselskabet Bricks.

Det endelige krav afhænger af en uafhængig rapport om værdien af byggegrunden på det nuværende Risskov Psykiatriske hospital.

Læs også: Århus Byråd udskyder valg af ny Teknik- og Miljødirektør og udpeger midlertidigt Rambøll-direktør





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder