(foto: Lintrup & Norgart)

Sjællandsk investorgruppe køber købmandsgård i Roskilde for 93 millioner kr.

Den cirka 4000 kvadratmeter store Købmandsgård ud til Stændertorvet i det centrale Roskilde har skiftet ejer for 93 millioner kroner. Den 139 år gamle strøgejendom rummer i gadeplan blandt andre Masai-tøjkæden, flere andre butikker og cafeer og ovenpå kontorer og enkelte boliger.

– Det er en flot ejendom med meget høj vedligeholdelsesstand. Vi investerer i velbeliggende ejendomme på Sjælland, helst i større byer fra Næstved og nordpå og med to nuller sidst i postnummeret. Priserne i København er kommet meget højt op, og vi tror, at det merafkast, der er på ejendomme i sjællandske byer, overstiger den ekstra risiko ved udlejningen. Vi foretrækker boligejendomme, men det kan også være veldrevne blandede ejendomme som her, siger adm. direktør Claus Frøkjær-Lorendsen fra Investeringsselskabet Købmandsgården med adresse i Køge.

Ejerkredsen er en række forretningsfolk med rødder i det sjællandske.

– Vi bruger lidt ekstra penge på Købmandsgården. Der er lidt byggeret, og en cykelhandler er flyttet – nogle af lagerlokalerne over gadeplan håber vi at kunne omdanne til boliger, mens butikslokalerne skal lejes ud igen. Når og hvis der bliver kontorer ledige i ejendommen, vil vi overveje at omdanne dem til boliger, siger Claus Frøkjær-Lorendsen.

Salget blev foretaget af erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart, som også har fået udlejningen.

– Vi kan mærke, at en del investorer søger lidt væk fra den hårde konkurrence om investeringsejendomme i København. Særligt købstæder som Roskilde og Køge er genstand for stigende interesse, og vi er glade for at have medvirket til en af årets største transaktioner i Roskilde, siger adm. direktør og partner Stig Lintrup.

Sælgerne er to brødre, som i mange år selv drev håndværksvirksomhed fra lokaler i Købmandsgården, men
nu har trukket sig tilbage.

Læs også: Stensdal sælger ud igen på Sjælland – denne gang for 83 millioner kr. i Holbæk

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder