EY-huset på Frederiksberg købt af Bygningsstyrelsen for 1,1 milliard kr.

Direktionen i Bygningsstyrelsen. Fra venstre vicedirektør Signe Primdal Lyndrup, direktør Gyrithe Saltorp og vicedirektør Kristian Lyk-Jensen.

Bygningsstyrelsen har købt ejendommen Osvald Helmuths Vej 4 på Frederiksberg. Ejendommen er købt af EY Ejendommen Flintholm K/S og er overtaget den 1. juli i år.

Ejendommen er købt til markedspris og købesummen er 1.080 millioner kr.  Købet er godkendt af Finansudvalget i Folketinget den 29. juni i år. Bygningsstyrelsen har fået bistand fra Newsec Egeskov & Lindquist samt Kammeradvokaten i forbindelse med købet.

– Bygningsstyrelsen har erhvervet den nye kontorejendom som led i vores porteføljestrategi for at opnå en mere effektiv ejendomsdrift og sænke de samlede statslige huslejeomkostninger i København, skriver Bygningsstyrelsen i et svar til Estate Media.

Der er tale om en nyere ejendom fra 2011, der er på 55.700 kvm, heraf ca. 37.000 kvm kontor. Resten er kælder- og parkeringsareal.

Både EY og AIG og Eniro fortsætter som lejere i bygningen, men staten vil på sigt have rådighed over hovedparten af ejendommen. Det er endnu ikke besluttet, hvilke statsinstitutioner, der flytter ind.

EYs nuværende domicilbygning på Flintholmen.

Huset er tegnet af 3XN og var dengang i 2011, da bygningen stod færdig, en af de få ejendomme i Danmark med DGNB-sølvcertifikat.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder