Illustration: H.C. Andersen Adventure Tower

Teknik- og Miljøudvalget afviser ikke højhusprojekter i Nordhavnen

København kan stadig ende med at få Vesteuropas højeste højhus i Nordhavnen. Det står klart efter et møde i Teknik- og Miljøforvaltningen mandag, hvor et bredt flertal stemte imod Teknik- og Miljøforvaltningens anbefaling om at kassere begge projekter.

– Det her betyder på ingen måde, at nogle af projekterne rent faktisk kommer til at blive til noget, forlyder det fra Teknik- og Miljøforvaltningens sekretariat.

Teknik- og Miljøforvaltningen anbefalede en afvisning, idet projekterne ikke er i overensstemmelse med masterplanen for udviklingen af Nordhavn, som ligger til grund for de hidtil vedtagne lokalplaner i Nordhavn.

Således kan enten H.C. Andersen Adventure Tower på 280 meter eller Great Northern – formet som sejlene på et sejlskib – på 330 meter stadig blive en realitet.

Borgmester Morten Kabell fra Enhedslisten stemte for at forkaste projekterne, men måtte se sig som en del af mindretallet.

– Når flertallet siger ja til at arbejde videre med megahøjhuse i Nordhavn, siger de jo desværre også ja til, at stærke kapitalinteresser skal have lov til at sætte dagsordenen for udviklingen af København. Ingen af projekterne er groet i min baghave, da de ikke har fokus på at tilføre området noget af det, som Nordhavn mangler i dag. Nordhavn mangler i den grad billige boliger og grønne områder. Det får man ikke med de to projekter. HC Andersen Adventure Tower vil eksempelvis skabe en kommerciel forlystelsespark og dermed et luksusressort, der lukker sig om sig selv i stedet for åbne sig over for byen. Det kender vi fra Dubai, og det er bestemt ikke det, vi har brug for i København, siger Morten Kabell.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder