SEB Pension vinder guldpris – Nordea Ejendomme og PensionDanmark også hædret

Det europæiske medie for pension og investering IPE fejrer hvert år branchen med et awardshow. I år modtog SEB Pension guldprisen ‘Medium Real Estate Investor of the Year’.

– Vi er meget stolte af at vinde en guldmedalje. Det bliver ikke finere i denne konkurrence, som tiltrækker internationale pensionsselskaber, forsikringsselskaber og fonde. Vi har i SEB Ejendomme valgt en strategi, hvor vi primært fokuserer på direkte investeringer i moderne, energivenlige ejendomme – primært kontor – i Danmark beliggende i attraktive områder omkring de største byer. Vi tror på, at det er den type aktiver, der sikrer det stærkeste afkast i fremtiden. Prisen er en fantastisk blåstempling af vores måde at arbejde strategisk med opbygningen af langtidsholdbar ejendomsportefølje, siger direktør for SEB Ejendomme Solveig Rannje.

Nordea Ejendomme modtog prisen for bedste ejendomsstrategi i Norden, hvilket vækker glæde hos koncernen.

– Vi er naturligvis meget stolte over den anerkendelse, som vi har modtaget fra IPE. Det er en blåstempling af vores arbejde og af de resultater, som vi har leveret igennem en lang årrække til glæde for både vores pensionskunder og vores lejere, siger Anders Schelde, der i sin egenskab af investeringsdirektør i Nordea Liv & Pension også er bestyrelsesformand i Nordea Liv & Pensions ejendomsselskaber.

SEB Pension har pt. ca. 7 mia. kr. i samlede ejendomsinvesteringer, heraf de 6,3 milliarder kr. i Danmark. I 2016 lød afkastet totalt set på 8,1 pct. i porteføljen.

PensionDanmark blev også hædret tirsdag aften for investeringerne i ejendomme. Her løb PensionDanmark med prisen i kategorien ”Nordic Real Estate Investor of the Year”.

– Vi er meget stolte af at modtage denne pris. I disse år arbejder vi løbende på at udbygge vores investeringer i ejendomme, der kan give medlemmerne gode, stabile og langsigtede afkast pænt over obligationsrenten. Vi har fokus på bæredygtighed i alle vores byggerier til gavn for os som investor, for vores lejere og for klima og miljø. Prisen er en anerkendelse af det arbejde, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

PensionDanmarks investeringer i ejendomme udgør i dag godt 16 mia. kr. med yderligere investeringer på 5 mia. kr. i pipeline. Fokus er på investeringer i både eksisterende ejendomme og udvikling af nye ejendomme inden for erhverv, bolig, hotel og retail samt i OPP-projekter (offentlig-private partnerskaber).

Udover prisen var PensionDanmark tirsdag aften nomineret i kategorierne ”Best Sustainable Strategy”, ”Portfolio Construction”, ”Best Alternative Strategy”, ”Large Real Estate Investor of the Year” samt ”Real Assets & Infrastructure Investor of the Year” – og dermed en af de mest nominerede investorer ved konferencen.

IPE (Investment & Pensions Europe) samler hvert år pensionsselskaber og andre institutionelle investorer fra hele verden til IPE Real Estate Global Conference & Awards 2017. I år blev der uddelt priser i 28 kategorier.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder