NRE bygger 178 ejerlejligheder sammen med private investorer på Enghave Brygge

En af Københavns nye bydele, Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, kommer nu et skridt nærmere færdiggørelse. Et konsortium har overtaget bydelens sydvestligste byggefelt, hvor de vil opføre 178 ejerlejligheder. Den nye ejendom, der får navnet Belvederebygningen, ligger ud til Belvederekanalen og Frederiksholmsløbet samt to mindre kanaler.

Bag projektet står et fælles selskab etableret af NRE Denmark sammen med investorerne Allan Freivald og Lars Braüner, mens PKA er finansiel partner på projektet. Byggeriet er tegnet af arkitektfirmaet Mangor & Nagel. Belvederebygningens arkitektur er tænkt ind i den samlede vision for Enghave Brygge, som har fokus på at skabe et ny tæt, levende og sammensat bykvarter ved havnefronten. Byggeriet kommer til at ligge cirka 150 meter fra bydelens kommende metrostation.

– Det er lykkedes at sætte et meget kompetent hold, som allerede kender hinanden godt fra projekter i Nordhavn og Latinerkvarteret i Aarhus. Derudover har vi fået PKA med som en stærk partner i forhold til byggefinansieringen. Vi er klar til at gå i gang, så snart vi har en byggetilladelse, hvilket vi forventer at have inden årets udgang, siger Jonas Olesen fra NRE Denmark.

– Enghave Brygge er på vej til at blive en ny spændende bydel i København. Den aktuelle finansieringsaftale er den anden aftale til byggeprojekter på Enghave Brygge, som PKA inden for kort tid har indgået, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

NRE Denmark, der, udover at være del at bygherrekonsortiet, også har rollen som totalentreprenør, forventer en byggetid på 24 måneder. De i alt 178 lejligheder får to, tre eller fire værelser, alle med store vinduespartier og kanaludsigt.

Det samlede etageareal bliver cirka 17.000 kvadratmeter. Som de øvrige byggerier på Enghave Brygge kommer Belvederebygningen til at ligge som en selvstændig ø med broforbindelser.

Det samlede projekt er udviklet af Corpus Development. Grundsælger er virksomheden Radiatorland, der fraflytter området inden længe.

Enghave Brygge, som er det sidste af de nye boligområder, der etableres i Københavns Sydhavn, kommer i alt til at rumme 2.400 attraktive boliger samt erhverv og servicefunktioner med op mod 1.600 arbejdspladser.

Fakta om byggeriet
Byggeriet opføres i højde fra 4 til 7 etager med penthouselejligheder øverst. Karréen udformes med knæk, som skaber afveksling og åbner op mod vandet, kvarterpladsens træbrygge og udsigten.

I arkitekturen lægges vægt på afvekslende elementer, for eksempel flere forskellig altantyper, brug af porte, indhak, varierede facader, baldakiner og åbne mønstre i murværket. Der benyttes robuste materialer, som vil få patina, og der bliver grønne tage på en stor del af bygningen. Områdets gårdrum bliver indrettet med et parklignende anlæg med eng- og strandnære plantesorter. Færdsel i området indrettes på de bløde trafikanters præmisser, og bebyggelsen får egen p-kælder.

Læs om færdiggørelsen af Havneholmen, der er nabo til Enghave Brygge, her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder