Patrizias seneste køb af ejendomme ligger på Christianshavn.

Patrizia køber 251 lejligheder på Christianshavn og i Aarhus

Patrizia har købt en boligportefølje med 5 ejendomme samt et nyt boligprojekt på Christianshavn i København. En af ejendommene ligger i Aarhus og dermed udvider Patrizia sin danske investeringsstrategi til nu også at omfatte andre storbyer end hovedstaden. Porteføljen består af i alt 251 ejerlejligheder

Solbakken 1 i Risskov ved Aarhus, som Patrizia netop har købt og dermed har udvidet sin investeringsstrategi til ikke kun at omfatte København.
Patrizia har udvidet sin investeringsstrategi til ikke kun at omfatte København med købet af rækkehuse i Aarhus.

Patrizia har dermed ejendomme for 7,3 milliarder kr.

– Vi ser fortsat det københavnske boligmarked som en attraktiv investeringsmulighed med vækstpotentiale blandt andet som følge af lav inflation og realkreditrente samt økonomisk og befolkningsmæssig vækst. Men disse tendenser gør sig faktisk også gældende i andre af Danmarks største byer, og det er derfor et oplagt strategisk tiltag for os at udvide vores investeringsfokus. Med fokus på Danmarks største byer kan vi nemlig tilbyde vores investorer endnu flere investeringsmuligheder, siger nordisk direktør Rikke Lykke, Patrizia.

Patrizia har købt 5 boligejendomme inkl. et udviklingsprojekt her på Christianshavn.
Patrizia har købt 5 boligejendomme inkl. et udviklingsprojeher på Christianshavn.

Porteføljen består af mere end 23.000 kvm. på tværs af 251 lejligheder med en gennemsnitlig størrelse på 93 kvm. Fire ud af de fem ejendomme i hovedstaden eksisterer allerede, mens den femte er et nyt boligprojekt på Applebys Plads på Christianshavn. Det nye projekt, der forventes opført i 2018, indeholder 33 lejligheder fordelt på 4.347 kvm. Projektet opføres i tilknytning til porteføljens største ejendom bestående af 116 lejligheder. De fem eksisterende ejendomme blev bygget mellem 1989 og 1997.

– I København har Patrizia gennem de sidste fem år været det mest aktive investeringsselskab med udenlandske rødder, hvorfor det nu er strategisk oplagt at udvide fokus geografisk. Købet af boligporteføljen kommer i hælene på Patrizias køb primo marts af et 15.000 kvm. stort nybyggeri på Teglholmen i Københavns Sydhavn.

På nuværende tidspunkt forvalter Patrizia på europæisk plan mere end, hvad der svarer til €18 milliarder, primært som porteføljeforvalter og medinvestor for forsikringsselskaber, pensionskasser, uafhængige fonde, sparekasser og andelskasser.

Læs Patrizia køber 15.000 kvm. boligejendom i København

Læs Patrizia køber 177 lejligheder på Teglholmen





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder