Delområde 2 i Laanshøj (Visualisering: Arkitema)

Grønt lys til 166 boliger mere på Flyvestation Værløse

Et fælleshus og cirka 161 nye boliger og fem nyindrettede lejligheder i den gamle gymnastiksal er nu med al sandsynlighed på vej til Laanshøj i Furesø Kommune som en sidste etape i udviklingen af området.

19 ud af 21 byrådsmedlemmer stemte onsdag aften for lokalplanen med de ændringer, som siden høringsfasen er blevet indarbejdet i forslaget.

– Byrådet har vedtaget en lokalplan, der helt ned i detaljer specificerer den høje kvalitet og den respekt for naturen og det historiske miljø, som Laanshøj skal færdiggøres i. Mange af kravene er et direkte resultat af borgernes store involvering i sagen, og vi har i byrådet forpligtet hinanden på nagelfaste krav til kvaliteten, omfanget og udførelsen af den sidste etape, siger John Ingemann Allentoft, formand for Miljø,- Plan og Teknikudvalget (MPT) i Furesø Kommune.

Efterspørgsel fra børnefamilier
Med færdiggørelsen af Laanshøj kan kommunen imødekomme en del af den store efterspørgsel på en bolig midt i naturen og alligevel tæt på København, som Furesø i disse år oplever fra tilflyttere og furesøborgere.

– Børnefamilierne vælger Furesø til, mens andre kommuner omkring os oplever fraflytninger. Vi er grundlæggende inde i en meget positiv udvikling. Nu har vi en lokalplan, der klart definerer Laanshøjs udvikling og imødekommer de familier, der drømmer om nybyggerier i en god kvalitet og en rimelig pris. Og samtidig giver vi aktive seniorer mulighed for at komme videre ved at muliggøre et seniorbofællesskab i området, siger næstformand Lene Munch-Petersen, MPT-udvalget.

Frem til 2024 bliver der opført omkring 1.700 nye boliger i Furesø Kommune. En stor del af dem på Flyvestation Værløse, som er nedlagt som operativ base, hvorefter Forsvaret  solgte det cirka 95 ha store område omkring Nordlejren, som nu er omdannet til en ny bydel. Bydelen har fået sit nuværende navn efter områdets højeste punkt, som ligger 37 m over havet: Laanshøj, og det er her Flyvestationens gamle vandtårn har stået siden 1910.

Læs også: Vinderen af rådhusbyggeri til 81 millioner kr. i Furesø Kommune fundet





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder