(Foto: Wiki Commons)

Andelsforening sælger ejendom med 12 lejligheder til investor og opløser sig selv

Ejendommen Turesensgade 6 i det centrale København er netop blevet solgt og har i den forbindelse skiftet status fra andelsboligforening til boligudlejningsejendom. Den mindre andelsforening, som var ejendommens tidligere ejer, har i forbindelse med salget frivilligt ladet sig opløse. Ejendommen har 10 boliger og 2 erhvervslejligheder.

Det har været vigtigt for andelshaverne at opnå en købspris, som gjorde det muligt for dem at komme ud af ejendommen med et provenu, som var interessant, oplyser Nybolig Erhverv København, der har stået for salget.

– Det har været en enormt spændende proces, idet frivilligt opløste andelsboligforeninger ikke forekommer særligt ofte. Vi oplever dog, at det er en stigende tendens, især blandt mindre andelsboligforeninger, blandt andet fordi det rent administrativt kan være udfordrende at få foreningen til at fungere, udtaler Anders Bengtsson, partner hos Nybolig Erhverv København.

Timingen for salget af ejendommen og derved opløsningen af andelsboligforeningen er god, idet man hos Nybolig Erhverv København ligeledes oplever en stigende investorinteresse for attraktivt beliggende investeringsejendomme. Turesensgade 6 blev solgt hurtigt og off-market. I den forbindelse har halvdelen af beboerne valgt at fraflytte ejendommen, imens den resterende halvdel har valgt at blive boende og dermed skifte status til lejere.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder