Mangel på medarbejdere begrænser væksten for rådgivere

Der har aldrig været flere medarbejdere i den rådgivende ingeniørbranche i Danmark. 12.818 personer var 1. januar 2017 beskæftiget i en af FRI’s medlemsvirksomheder, hvilket er en vækst på 1,5 pct. i forhold til 2016.

Men væksten kunne have været større, hvis der havde været flere kandidater med de rigtige kompetencer på det danske arbejdsmarked. Beskæftigelsen i branchens udenlandske datterselskaber er øget med 2,1 pct. til 13.503 personer.

– Vi er i en situation, hvor en række af de virksomheder, jeg taler med, kunne ansætte langt flere medarbejdere i Danmark, hvis kandidaterne med de rigtige kompetencer var til stede. Der er ikke noget quickfix på kompetencedagsordenen, men vi hilser regeringens tanker om en teknologipagt velkommen, og vi bidrager i øjeblikket til arbejdet med en kommende naturvidenskabsstrategi for Danmark. Virkeligheden er, at mangel på medarbejdere begrænser væksten i de rådgivende ingeniørvirksomheder, siger administrerende direktør i FRI, Henrik Garver.

Frem mod 2020 forventes beskæftigelsen i de danske rådgivende ingeniørvirksomheder at blive øget med yderligere 1.000 medarbejdere.

Læs også: Rambøll er nu Europas 9. største rådgivervirksomhed





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder