PFA er bygherre på en masse boligprojekter rundt om i hovedstaden. I 2016 igangsatte pensionsselskabet 64 boliger i Sydhavnen (Illustration: MT Højgaard)

Pensionsselskaber vil investere 60 mia. kr. i ejendomme frem mod 2020

Frem mod 2020 estimerer PFA, at man vil have investeringer i ejendomme for op mod 60 mia. kr., hvilket er et stort spring fra de nuværende 41 mia. kr.

Og pensionskassen er ikke alene om at forstærke indkøbsbudgettet i ejendomsmarkedet de kommende år, hvor indbetalingerne fortsat forventes at strømme ind i pensionskasserne.

Alene de 10 største danske pensionskasser har ejendomme for over 200 milliarder kr. og har indenfor en 3-5 årig horisont yderligere planer om indkøb for over 60 milliarder kr. på vej, viser en rundspørge foretaget af Estate Media.

Rundspørgen medtager ejendomme ejet direkte eller indirekte i ind- og udland, men ikke evt kapitalstillelse til finansiering.

Eksempelvis estimerer Danica Pension, at pensionsselskabet vil investere yderligere 5 milliarder kr. fra de nuværende 26,8 mia. kr. til en portefølje på 31,8 mia. kr. i 2020, mens ATP vil gå fra  at have 34,5 mia. kr. til at have investeret 45 mia. kr. i 2020. Nogle af investeringerne er allerede sat i gang

Alle de adspurgte understreger, at de planlagte forøgelser af porteføljerne afhænger af, at der kan findes ejendomme, der lever op til målene for afkast og de enkeltes strategier.

Du kan læse hele historien i den nyeste udgave af Estate Magasin her

Læs også: http://estatemedia.dk/dk/2017/02/20/pfa-og-industriens-pension-investerer-1-mia-kr-i-danske-vaekstbyer/

 

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder