(Illustration: Årstiderne Arkitekter)

Aberdeen vil bygge Midtjyllands højeste beboelsesejendom

Aberdeen har købt grunden af K/S Papirfabrikken i Silkeborg, hvor kapitalforvalteren vil opføre 11.380 kvm. fordelt på 23 etager.  Den 70 meter høje bygning vil indeholde cirka 1.000 kvm. erhvervslokaler, som med al sandsynlighed vil rumme butikker og restauration. De øvrige etager i bygningen vil bestå af lyse lejligheder i varierende størrelse. Dertil bliver der etableret et p-hus i kælderen.

Projektet kommer som led i en strategi om at supplere porteføljen af københavnske ejendomme med projekter i øvrige dele af landet.

– Vi har stort fokus på ejendomme i København, men i takt med at markedet udvikler sig, er det også blevet interessant at kigge på landets øvrige byer. Silkeborg er en rigtig spændende by set fra et udviklingsperspektiv. Her er smuk natur, god infrastruktur og et levende byliv. Det hjælper alt sammen til at gøre bygningen særdeles attraktiv. Størrelsen og arkitekturen vil uden tvivl gøre Papirtårnet til et kendemærke for byen, siger landechef Henrik Kruse fra Aberdeen Asset Management.

Ud i provinsen
Byer som Silkeborg har for alvor fået Aberdeen Asset Managements interesse. Der er fortsat mange interessante udviklingsejendomme i København, men omvendt er konkurrencen i hovedstaden også gået i vejret.

– Efterspørgslen på attraktive ejendomme i København er meget høj, og det gør, at der er længere mellem de sager, der tilgodeser købere og developere. Omvendt kan vi se, at projekter som Papirtårnet er i høj kurs blandt slutbrugerne, og derfor har vi også øget vores fokus på muligheder som denne i Silkeborg. Vi har høje forventninger til, at Papirtårnet bliver en spændende sag for vores investorer, siger Henrik Kruse.

Ambitionen bag Papirtårnet, der er tegnet af Årstiderne Arkitekter, er at skabe en bygning, der både rummer prisvenlige andelsboliger og unikt liebhaveri. Papirtårnet forventes at stå færdigt 1. januar 2020.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder