Laila Mortensen (Foto: Janine Erler, BRIC)

Industriens Pension får bedre afkast i infrastrukturprojekter end i ejendomme

Industriens Pension fik et samlet afkast på 11,4 mia. kr., svarende til 8,2 pct. for 2016.

– Vi er yderst tilfredse med, at det lykkedes at opnå et afkast på 8,2 pct. i 2016, selvom vi er mere optaget af de langsigtede resultater. For os handler det om at have en robust investeringsstrategi, som sikrer, at medlemmerne får det optimale ud af deres opsparing hos os, både når det går godt og mindre godt på finansmarkederne. Over de seneste 10 år har vi opnået et afkast på 8,4 pct. i gennemsnit om året, siger Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension.

Pensionskassen har samlet set investeret 7,9 mia. kr. i ejendomme og med et afkast på 3,9 pct. var det ikke den aktivklasse, der gav mest i 2016.

Det gav til gengæld unoterede investeringer i virksomheder, infrastrukturaktiver og ejendomme, der udgør 26,9 pct. af den samlede portefølje. Højeste afkast gav infrastrukturaktiverne med 11,4 pct.

– Samtlige aktivklasser leverede positive afkast i 2016, men særligt stort var afkastet af investeringerne i amerikanske virksomheder i form af både aktier og virksomheds­obligationer samt afkastet af vores infrastrukturinvesteringer. Samlet set bidrog disse investeringer med 5,5 mia. kr., dvs. ca. halvdelen af afkastet, siger Laila Mortensen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder