Tallene fra Dansk Statistik viser, at flere flyttede til provinskommunerne frem til 3. kvartal 2016 (Foto: Danmarks Statistik)

Flere flytter til provinsen end til storbyen

Tallene for de interne flytninger mellem de danske kommuner frem til og med udgangen af 3. kvartal 2016 viser, at kommunerne i provinsen havde den højeste tilflytningsprocent.

Højdespringerne i perioden var Fanø, Skanderborg, Kerteminde, Guldborgsund, Slagelse, Stevns, Faxe og Roskilde, mens Dragør, Solrød, Rødovre, Gladsaxe, Furesø og Allerød ligger højest i hovedstadsområdet.

Københavns kommune runder omkring nul, mens Frederiksberg oplever nettofraflytning i denne periode.

– Danskerne er altså fortsat på vej ud af det indre af Storbyen København til fordel for resten af Sjælland. Flyttemønstrene er nu vendt om, og vi flytter fra landets største by ud til områder, hvor der er mere luft, natur og billigere boliger at få. I forhold til samme periode for to år siden går flytningen længere ud på Sjælland, hvor Guldborgsund nu oplever også positiv tilflytning, siger Jesper Bo Jensen, adm. direktør ved center for fremtidsforskning.

Det er også en væsentlig detalje, at Københavns kommune kun når nullet pga. en meget stor tilflytning af unge mennesker i alderen 18 til 24 år, mens kommunen taber indbyggere i alderen 25-39 år – endda ret kraftigt. Denne type tab ses i alle de store byer som Aarhus, Aalborg og Odense. der også klarer sig på massiv tilflytning af unge mennesker.

– Vil vi gerne udligne befolkningen fordeling ud over landet yderligere, skal vi nok til at se på uddannelsesstedernes placering og overveje om der skal ske en udflytning af uddannelsesinstitutioner fra de største byer i Danmark. Der er nemlig foregået en meget kraftig centralisering af uddannelsesstedernes geografiske placering gennem de seneste 20 år, siger Jesper Bo Jensen.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder