Trygs ejendomssalg redder regnskabet for 2016

Med et nettoresultat på 560 mio. kr. kom Tryg lidt dårligere ud af fjerde kvartal 2016 end ventet af analytikerne, der havde estimeret med et resultat på 689 mio. kr.

Det viser regnskabet fra forsikringskoncernen fredag, skriver Ritzau Finans.

Resultat af forsikringsdriften faldt til 314 mio. kr. fra 522 kr. i fjerde kvartal året før, hvor analytikerne havde ventet et resultat på 341 mio. kr. Det skal dog til dels tilskrives en nedskrivning på 250 mio. kr. i kvartalet relateret særligt til it-systemer.

Den helt store vinder i regnskabet er investeringsafkastet, der steg til 598 mio. kr., hvilket var syv mio. kr. over analytikernes estimater. Det handler mest af alt om, at Tryg i fjerde kvartal 2016 hentede en ekstraordinær gevinst hjem på cirka 500 mio. kr. fra salg af ejendomme.

Det skete blandt andet ved virksomhedens salg af de tre investeringsejendomme Bredgade 40, Bredgade 42 og Bredgade 45 i København for 655 millioner kr. til Jeudan, mens Tryg Forsikring også har lavet såkaldte sale-and-lease-back-aftaler for sine domiciler i Bergen og Ballerup.

Domicilet i Bergen blev afhændet for knap 590 mio. kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder