Fra venstre direktør Nikolaj Pfeiffer Exometric, adm. direktør Henrik Sørensen Exometric og adm. direktør Ulf Christensen, NRGi Rådgivning.

NRGi koncernen køber analysevirksomheden Exometric

Rådgivnings- og analysevirksomheden Exometric har gennem det seneste år oplevet en markant vækst og har nu valgt at blive del af NRGi-koncernens rådgivningsdivision.

Exometric arbejder med big data og datafusion gennem det egenudviklede analyseværktøj Exobase. Gennem de sidste 4 år har Exometric etableret sig som en markant aktør indenfor udarbejdelsen af analyser og rådgivning indenfor mange dele af bygge- og ejendomsbranchen og rådgiver især ejendomsinvestorer, pensionskasser, projektudviklere og kommuner.

NRGi ejer i forvejen bygherrerådgiveren Kuben Management, der har speciale i energi- og driftsoptimering.

– NRGi’s rådgivningsdivision og samarbejdet med bygherrerådgivningsvirksomheden Kuben Management, der også hører hjemme i koncernen, vil bidrage med en række faglige kompetencer, infrastruktur og kapital til Exometrics fortsatte udvikling, oplyser NRGi om baggrunden for købet.

Fortsætter som selvstændigt selskab
Exometric vil fortsætte som et selvstændigt selskab med egen organisation og ledelse. De nuværende medarbejdere bliver i selskabet, og det forventes at ansætte yderligere et antal medarbejdere over de kommende måneder. Selskabets ledelse vil fremover bestå af en direktion bestående af adm. direktør Henrik Sørensen og direktør Nikolaj Pfeiffer.

-Som del af NRGi rådgivning vil vi nu intensivere udviklingen af Exobase teknologien, og derigennem tilbyde nye innovative produkter og ydelser, baseret på big data og datafusion, siger adm. direktør Henrik Sørensen, Exometric.

Også Ulf Christensen, der er direktør i NRGi’s rådgivningsdivision, ser fine perspektiver i handelen.

-Exometric har på kort tid etableret sig som en anerkendt spiller på sit felt med unikke produkter og med en stærk kundeportefølje. Exometric føjer på den baggrund attraktive ydelser og produkter til divisionens eksisterende pallette af rådgivnings­ydelser, herunder vores bygherrerådgivningsvirksomhed Kuben Management. Med ejerskabet i Exometric står vi nu endnu stærkere som strategiske rådgivere for kommuner, investorer og developere i udvikling af fremtidens byer og byggerier.

Involveret i analysearbejde til 8 mia. kr.
I de seneste 18 måneder har Exometric været involveret i potentialevurdering til en samlet projektværdi på + 8 mia. kr. Analyserne afdækker og dokumenterer muligheder og risici i projekter og investeringer og bidrager til, at det fulde potentiale afdækkes.

– Vores analyser er unikke, og derfor oplever vi både stor dansk og også international interesse. Vi har allerede løst opgaver udenfor Danmark og med baggrund i den interesse, vi har oplevet, ekspanderer Exometric i de kommende år internationalt. Vi indleder med etablering i Oslo og Stockholm. Ved at tilbyde vores ydelser på de skandinaviske markeder kan vi både servicere vores eksisterende kunder andre steder, og samtidig opbygge nye kunderelationer. Interessen for brugen af analyser og datafusion er stigende i hele regionen, og vi har en forventning om en markant vækst i de kommende år, siger direktør Nikolaj Pfeiffer.

NRGi er et af Danmarks største energiselskaber med 1.100 medarbejdere og cirka 210.000 andelshavere. NRGi strategi er at  bidrage aktivt til realiseringen af de klima- og energipolitiske mål og gå forrest i omstillingen til et smart og bæredygtigt samfund. NRGi tæller divisioner indenfor infrastruktur, installation (EL:CON), produktsalg (Veksø), rådgivning (Kuben Management og EBAS) samt vedvarende energi.

Exometric er en af de faste faktaleverandører til Estate Magasin.

Læs seneste udgaver af Estate Magasin her og se hvilke byer, der har oplevet stigende og faldende efterspørgsel i 2016 (Estate Magasin nr. 6 side 60).

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder