Et af de steder, hvor der bygges mange projektboliger er i Københavns sydhavn. (Foto: NPV)

PKA giver tilsagn om 1,2 milliarder kr. til NPV til Enghave Brygge

Byggeriet af 430 lejligheder og 40 rækkehuse i bydelen Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, kan nu gå i gang, efter at PKA har indgået aftale om en finansiering på 1,2 milliarder kr. til udvikling af det nye område. Bag projektet står NPV som udvikler og NREP som kapitalpartner, mens arkitekterne er Kasper Danielsen Arkitekter. Det 50.500 kvm. store boligprojekt er beliggende på Engholmene, der er en del af Enghave Brygge.

Boligprojektet bygges på tre af 11 nyanlagte kunstige øer i den nye københavnske bydel, der forbinder Vesterbro med Københavns Havn.

– Med den store tilflytning til København er det nødvendigt at udvikle nye bydele og skabe rekreative områder. Med lånet er vi med til at realisere et unikt boligprojekt på en god beliggenhed, videreudvikle Sydhavnen og skabe boliger til de mange tilflyttere, siger Nikolaj Stampe, ejendomschef i PKA.

Nikolaj Stampe understreger, at finansieringsaftalen sikrer et attraktivt afkast til medlemmerne, og at der med de allerede solgte boliger på projektstadiet er en god sikkerhed under byggeriet.

PKA finansierer to boligøer med lejligheder og en boligø med rækkehuse. Den første boligø, Myrholm, havde salgsstart for 6 måneder siden, og der er allerede solgt 66 lejligheder på projektstadiet. Myrholm forventes indflytningsklar i løbet af 2018, mens de to øvrige boligøer forventes indflytningsklare i 2019.

-Projektet er kendetegnet ved at samtlige beboere får vandudsigt. De store promenader og brede kanaler er med til at give luft og liv. Med Islands Brygge og Vesterbro som direkte nabo bor man midt i byen og samtidig midt i havnen, siger partner Kim Lautrup, NPV.

PKA stiller en kreditramme på 1,2 mia. kr. til rådighed. Finansieringsaftalen betyder, at udviklingsprojekterne på de tre boligøer på Engholmene, hvor der er byggeretsgivende lokalplan, er finansieret, når de igangsættes. PKA’s engagement er således begrænset til at være finansieringskilde under opførelsen, mens NPV varetager udvikling og salg af boligerne.

PKA har i forvejen investeret cirka 17,8 milliarder kr. i danske ejendomme og cirka 2,6 milliarder kr. i udenlandske ejendomme.

NPV er en del af Gribskov-koncernen og er projektudvikler på seks af Enghave Brygges 11 nye boligøer. De seks øer betegnes samlet Engholmene og rummer samlet mere end 1.000 boliger. De første boliger er indflytningsklare i foråret 2017. NPV har de senere år udviklet flere projekter på Amager Strandpark, ligesom selskabet også står bag udviklingen af indkøbscenteret BIG i Herlev i samarbejde med NREP. Selskabet har den kendte projektudvikler Jens Schaumann i front.

Med en finansieringsaftale med PKA har NPV sikret kapitalen til opførelsen af de tre boligøer i Københavns Havn, som selskabet erhvervede for godt et år siden af JM Danmark. Salget af den første af de tre øer, der er en del af den nye attraktive kanalby på Enghave Brygge, er kommet godt fra start med 70 solgte boliger på otte måneder.

NPV forestår i forvejen opførelsen af de tre nordlige naboøer og har således i alt seks øer med godt 120.000 kvm. boliger under udvikling. Byggeriet af 191 lejligheder på den første nordlige ø, Kærholm, er klar til indflytning i februar 2017 og fremefter.

-Finansieringsaftalen med PKA er en meget stærk og strategisk løsning, fastslår direktør Jens Schaumann, NPV og fortsætter:

-Pensionsselskaberne har dygtige ejendomsfolk med stor indsigt i byggeri og byggefinansiering. Fast ejendom er samtidig en kerneforretning for pensionssektoren, som dermed har en strategisk langsigtet tilgang til ejendomsfinansiering. Aftalen med PKA sikrer, at byggeriet af de tre sydlige boligøer kan igangsættes samtidigt, hvilket er en stor fordel byen København og ikke mindst for bydelens mange nye beboere, som kan se frem til et hurtigt byggeforløb.

Med PKA’s tilsagn om 1,2 mia. kr. kan NPV accelerere udviklingstakten på Enghave Brygge og fremskynde byggeriet af 430 lejligheder og 40 rækkehuse.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder