118.000 kvm. datacenter på vej i Fredericia

Et kæmpe datacenter er på vej i udkanten af Fredericia, men der er endnu ikke meldt noget officielt ud om projektet, og hvem der bygger, skriver Jyllands-Posten.

På den 76 hektar store grund, der strækker sig over adresserne Prinsessens Kvarter 6, 12 og 16 i Fredericia, vil der ifølge en vvm-undersøgelse blive bygget 118.000 kvm. huse servere beregnet til lagring og bearbejdning af meget store datamængder.

En tinglysning viser ifølge Jyllands-Posten, at alle tre adresser er ejet af den samme danske virksomhed Dapsi International, der ifølge CVR-registreret har en branchekode med emneordene “databehandling”, “webhosting” og “lignende serviceydelser”.

Det samme register afslører, at virksomheden blev stiftet i november 2015 af firmaet Woodline Limited, der har adresse i Dublin, Irland.

Både Google, Amazon og Microsoft har et datacenter i Dublin og avisen spekulerer derfor i, om det kan være et af de tre it-giganter, der vil udvide datakapaciteten på dansk jord.

 

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder