(Illustration: Konstructgroup)

Nyt boligområde med 600-700 boliger på vej i Tilst

Nu kommer der et nyt boligområde til Aarhus.

Aarhus Kommune har givet grønt lys til at omdanne Gasagrunden mellem Havkærvej og Blomstervej i Tilst til et boligområde med 600-700 lejligheder og rækkehuse, skriver Aarhus Stiftstidende.

– På området kan der opføres omkring 60.000 etagekvadratmeter boliger. Der bliver primært tale om familieboliger, men der er også planlagt ungdomsboliger, siger byplanlægger Hanne Jørvang fra Aarhus Kommune.

Ejendomsgruppen Danmark fra Hvidovre har sammen med Hellerup-firmaet Konstructgroup igennem flere år arbejdet på planerne for området. Så sent som i januar meldte kommunen dog ud, at man ikke var interesseret i at ændre området status fra erhverv til boliger, da der ikke er nogen drikkevandsinteresser i området, hvilket gør stedet velegnet til erhverv.

Derudover ville de nye boliger også kunne lægge begrænsninger for det eksisterende erhvervsområde på den anden side af Blomstervej.

Men løsningen er nu, at rykke boligerne lidt mod nordøst, mens man også bibeholder mindst fem pct. kontorbyggeri på grunden.

Planerne, der nu er i en offentlig forhøring frem til 20. december, indeholder en kerne bestående af seks karréer omgivet af fritliggende etageejendomme og rækkehuse. Det hele i to-fire etager.

Alternativt kan nogle af rækkehusene mod nord ændres til punkthuse i fire-fem etager.

Læs også: Forvaltningen standser projekt med 650 boliger i Aarhus

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder