Managing Director Rikke Lykke, Patrizia Nordic, er i fuld gang med at udbygge organisationen i de nordiske lande og har udnævnt Jacob Smergel-Krog til investeringsansvarlig for hele Norden.

Patrizia: Budget på køb for 2 milliarder kr. i resten af 2016

Det tyske investeringsselskab Patrizia har et investeringsbudget for Norden på yderligere et par milliarder kr. i 2016. Budgettet er kun en del af de nordske kapitaltilsagn og bliver kun placeret, hvis selskabet finder de rigtige ejendomme.

– Patrizias succes skyldes, at vi har en bottom-up og ikke en top-down strategi forstået på den måde, at det er den enkelte ejendom, der styrer vores investeringer. Hvis vi ikke finder det rigtige aktiv, køber vi ikke op og omvendt har vi mulighed for at udvide vores investeringsramme, hvis vi finder de rigtige ejendomme til de enkelte fonde, siger den nordiske Managing Director Rikke Lykke.

Der er ikke sat landenavne på årets investeringer.

– Vi har investeringer i alle nordiske lande. De fleste i Danmark og Finland, men det er fordi ejendommene har været der. Vi følger mulighederne, hvor de opstår, og hele Norden er strategisk inden for målgruppen, siger Rikke Lykke.

Blandt Patrizias investorer, der foruden en række tyske institutionelle investorer, også tæller blandt andet asiatiske og amerikanske indskydere, er der stor opbakning til at investere i Norden.

– Vi taler om, at 3 ud af de i alt 6 europæiske lande med Triple A-ratings ligger i Norden. Samtidig står de 4 største byer i hver af de nordiske lande proportionalt for et højere indbyggertal end de tilsvarende i for eksempel Frankrig, England og Tyskland. Det skaber stor interesse hos investorerne, men ultimativt er det som altid det risikojusterede afkast, der afgør, om vi indleder en akkvisition, siger Rikke Lykke.

Den nordiske direktør Rikke Lykke har netop udnævnt Jacob Smergel-Krog til investeringsansvarlig for hele Norden, og han vil fremover screene de mange investeringsmuligheder i regionen.

LÆS OGSÅ Patrizia udnævner dansker til investeringsansvarlig for hele Norden

– Vi oplever, at mæglerne i stadig højere grad ved, hvad det er vi søger, og den forståelse skal vi have udbredt til hele Norden. Da Patrizia gik ind i det nordiske marked, havde jeg en matrix-skabelon for, hvordan organisationen skulle opbygges. Men den skal fyldes ud efterhånden som det giver mening i forhold til vores aktivitetsniveau, og det er så det, vi gør nu, siger Rikke Lykke.

Managing Director Rikke Lykke, Patrizia Nordic, er i fuld gang med at udbygge organisationen i de nordiske lande og har udnævnt Jacob Smergel-Krog til investeringsansvarlig for hele Norden.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder