Dårligt arbejdsmiljø får Sverige til at droppe skandinavisk Mipim-område

Selvom Stockholm i sin markedsføring bryster sig af at være Capital of Scandinavia, så var nærheden til det øvrige Skandinavien i rent fysisk forstand væk på årets Mipim. Det skyldtes både, at Stockholm har indskrænket sine Mipimaktiviteter, men også dårligt arbejdsmiljø.

– Vi har haft en stand i kælderen i Palais des Festival i over 20 år, og vi syntes placeringen gav et dårligt arbejdsmiljø for vores personale med lavt til loftet, dårlig luft, ingen dagslys osv. Derfor valgte vi en ny placering, hvor vi endda fik en udendørs terrrasse. Den kunne vi så ikke anvende så meget, som vi havde håbet i år på grund af regn og rusk, siger VD Olle Zetterberg, Stockholm Business Region.

Stockholm har i flere brandet sig som Capital of Scandinavia, men nu er et nyt tema kommet med. Det drejer sig om “The Unicorn Factory” med henvisning til, at antallet af de såkaldte unicorns, som er startups, der er vurderet til at have en markedsvæIMG_3953rdi på over 1 milliard dollars er talrige i den svenske hovedstad.

Flytningen af Stockholms stand bunder også i en indskrænkning af aktiviteterne.

– Fra i år har vi en ny treårsaftale med vores erhvervspartnere, som betyder, at vi satser lidt mindre på Mipim og mere på andre aktiviteter, og det var nemmere at skalere produktionen ned, når vi samtidig indtog en ny plads, siger Olle Zetterberg.

Endelig så var der også en kommerciel bagtanke med flytningen.

– Mange investeringer i Stockholm kommer fra det tyske marked, så for os er det spændende at ligge tæt på Frankfurt og München.

Se artiklen og meget mere om Mipim og det internationale ejendomsmarked i den fulde reportage her





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder