Kontorprojekt på Axeltorv solgt for 1,5 milliarder kr.

ATP Ejendomme, Industriens Pension og PFA Pension har pr. 1. juli 2014 købt det Lundberg & Tranberg-tegnede kontorprojekt, som nu bliver bygget på Axeltorv 2, af Ejendomsselskabet Norden.

Handlen sker på markedsvilkår og pensionsselskaberne investerer i alt i størrelsesordenen 1,5 milliarder kr. i den nye ejendom.

Pensionsselskaberne har hidtil været indirekte ejere af projektet via Ejendomsselskabet Norden, men overtager nu det direkte ejerskab.

For både Ejendomsselskabet Norden og pensionsselskaberne er det et godt tidspunkt at gennemføre handlen. Det giver Norden mulighed for at foretage nye opportunistiske investeringer, samtidig med, at det for alle tre pensionsselskaber er en naturlig langsigtet ejendomsinvestering.

Pensionsselskaberne har valgt at overtage det direkte ejerskab efter den første etableringsperiode. Det sker nu, hvor byggeriet er kommet godt i gang, og 14.000 ud af de samlede 19.000 kvm. kontorareal er udlejet til advokatfirmaet Gorrissen Federspiel, som får nyt domicil i ejendommen.

Med investeringen sikres medlemmerne af de tre pensionsselskaber et godt og stabilt afkast mange år frem. Ydermere vil København få tilføjet et byggeri af høj arkitektonisk kvalitet på denne meget centrale beliggenhed.

Byggeriet er planlagt færdigt i efteråret 2016, hvor Gorrissen Federspiel flytter ind. Udlejningen af de resterende cirka 5.000 kvm. kontorer og cirka 4.000 kvm. detail er i fuld gang og intensiveres henover de næste måneder.

ATP Ejendomme repræsenterer investorerne i den overordnede styring af byggeriet og udlejningen frem til færdiggørelsen.

Estate Media afholder den 18. november ejendomsbranchens årlige københavnerbegivenhed ‘Bolig- og erhvervsmarkedet i København’.

Læs mere om konferencen og tilmelding her

Billede: Projektet på Axeltorv får et samlet areal over terræn bliver på cirka 23.000 kvm., hvortil kommer en 5 etages kælder til parkering mv. på i alt ca. 17.000 kvm. Visualisering: Lundgaard Tranberg.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder