Lyngby-Taarbæk Vidensby lancerer innovativ byudvikling på Mipim

Lyngby-Taarbæk Vidensby er for første gang partner på den danske Copenhagen-Malmö Region-stand på Mipim, den internationale ejendomsmesse, som afholdes i Cannes i marts måned.

En bredt sammensat delegation med adm. direktør Caroline Arends i spidsen.  vil præsentere by- og erhvervsudviklings-projektet Lyngby-Taarbæk Vidensby og samtidig formidle den unikke måde, som der samarbejdes på i Lyngby for at sikre udvikling og vækst.

Som noget nyt samler Vidensbyen nemlig alle sektorerne, det vil sige det private erhvervsliv, den offentlige sektor, den almene boligsektor og uddannelses- og forskningssektoren i Lyngby-Taarbæk, om at skabe en af Nordeuropas førende videns- og universitetsbyer. Projektporteføljen er på over 5 milliarder kr. og samarbejdet mellem sektorerne giver nye måder at tænke udvikling på.

– Vidensbyen er et af de mest innovative byudviklingsprojekter og en styrke for Lyngby. Vores fokus er at tiltrække videnstunge virksomheder og organisationer, som ønsker at etablere sig tæt på et førende forskningsuniversitet og understøtte visionen om at skabe en international videns- og universitetsby , siger adm. direktør Caroline Arends, Lyngby-Taarbæk Vidensby.

Vidensbyen vil blandt andet præsentere Danica Ejendommes 1,2 milliarder kr. store Kanalvejsprojekt i hjertet af Lyngby, der skal rumme Microsofts nye hovedsæde i Danmark, boliger og detail, samt Maersk Drillings nye domicil på Lyngby Hovedgade og DTUs store udbygning af Lyngby Campus.

– Det er en fantastisk styrke for en by at have et universitet. Og samarbejdet i Lyngby-Taarbæk Vidensby – på tværs af organisationer og virksomheder – skaber konkrete resultater og gør Lyngby til et yderst attraktivt område, siger Peter Mering, Ejendomsdirektør i Danica og medlem af Vidensbyens bestyrelse.

Caroline Arends deltager på MIPIM sammen med en række medlemmer fra Vidensbyens bestyrelse:

– Claus Nielsen, Universitetsdirektør, DTU (bestyrelsesformand)

– Simon Pihl Sørensen, Viceborgmester i Lyngby og (Næstformand)

– Kim Sillemann, Adm. direktør, GEO

– Peter Mering, Ejendomsdirektør, Danica

– Rene M. Kræmer, Senior Project Director, COWI

Læs mere om Lyngby-Taarbæk Vidensby her


Estate Media afholder den 25. marts konferencen ‘Ringbanen og Lyngby – milliarder i spil og 190.000 nye kvm. til udvikling i fremtidens ringby’.
Konference sætter fokus på de udviklingsmuligheder, der er i Lyngby og Gladsaxe og langs den forventede letbane. Hvordan vil området udvikle sig, hvilke projekter er i gang, hvad er overvejelserne bag den samlede strategi, og hvad er det videre perspektiv i den aktuelt store tiltrækningskraft af domiciler og andre projekter i sammenhæng med universitet og vidensby.
Læs mere om konferencen og tilmelding her
Billede: Visionen for området omkring Kanalvej, hvor blandt andre Microsoft får nyt hovedsæde, skal indgå i Vidensbyen som en mangfoldig bydel med en blanding af butikker, virksomheder, kulturelle tilbud, cafeer og boliger. Foto: Lyngby-Taarbæk Vidensby.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder