Flemming Holberg Fenger ude af driften i egen koncern

Flemming Holberg Fenger, der i en årrække har været en af Københavns mest aktive private developere, er ude af driften af sin egen koncern, Holberg Fenger Gruppen.

Selskabet kommer ud med et overskud på 29,1 millioner kr. efter skat for sidste regnskabsår, men er samtidig blevet kraftigt eksponeret på grund af store udviklings-projekter. Egenkapitalen er på 370 millioner kr.

Koncernen har de seneste år haft en portefølje på op mod 1,6 milliarder kr. og yderligere planlagte projekter for 700 millioner kr. indenfor de næste 2-3 år. Holberg Fenger Gruppen har især haft interesser i udvikling af området omkring Vanløse Station, men gruppen har også været aktiv i Køge, Hvidovre, Valby og Herlev. 

– Holberg Fenger Gruppen har igennem de seneste år opført og drevet en række bolig- og erhvervsejendomme i Københavnsområdet. Herudover har Holberg Fenger Invest projekteret og stået bag opførelsen af Galleria i Vanløse. Imidlertid har driften og udviklingen af koncernens portefølje af ejendomme og projekter øget kravene til både drift og styring af koncernens aktiviteter, hvorfor bestyrelsen har valgt at ændre organisationen i Holberg Fenger koncernen, oplyser bestyrelsesformand Torben Schøn, Bech-Bruun om ændringerne i organisationen.

Styrkelsen er sket ved, at der er ansat en direktion og bestyrelse, der skal fokusere på drift, udlejning og strukturering af de eksisterende ejendomme. Christina Holberg Fenger, som har været i koncernen i 10 år, fortsætter som daglig leder af administration og udlejning.

Flemming Holberg Fenger er karakteriseret ved at være en af de traditionelle developertyper, der gerne ser ting vokse og gro – og måske mindre tænder på den langsigtede drift og asset management. 

Og det er blandt andet baggrunden for, at bestyrelsen har foreslået, at Agio Partners, der arbejder med management, værdiskabelse, restrukturering og optimering af virksomheder og selskaber, går ind i ledelsen af selskabet. 

Mikael Hee indtræder som ny adm. direktør, mens bestyrelsen i Holberg Fenger Koncernen fremover vil bestå af Torben Schøn fra Bech-Bruun som formand sammen med Mads Krage og Lars Tønnesen, sidstnævnte også fra Agio Partners.

– Der bliver tale om en organisatorisk ændring som skal understøtte en fokusmæssig ændring, hvor de eksisterende ejendomme kommer i højsædet, siger adm. direktør Mikael Hee, Holberg Fenger Gruppen. 

Det er samtidigt aftalt, at Flemming Holberg Fenger for fremtiden skal anvende sin tid på projekter og investeringer udenfor koncernen. 

– Verden er lidt mere krævende end den har været, og derfor er det vigtigt og godt, at der kommer nye kræfter til strukturering af koncernen. Derfor er jeg også meget positiv overfor, at Michael Hee kommer ind som direktør, og ikke mindst, at Lars Tønnesen kommer ind i bestyrelsen som supplement til vores formand, siger Flemming Holberg Fenger, der fortsat er eneejer af koncernen. 

Den nye bestyrelse har meldt ud, at Flemming Holberg Fenger fremadrettet vil fortsætte sit arbejde udenfor koncernen.

– Jeg er typen, der har svært ved at holde mig helt i ro og jeg har allerede fået et par henvendelser om muligt samarbejde, siger Flemming Holberg Fenger, der startede virksomheden fra et butikslokale på Rosenørns Alle for 31 år siden.

Virksomheden har i alle årene haft overskud.

Billede: Flemming Holberg Fenger.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder