Program
08:30
Registrering og netværk
09:00
Velkommen
Dagens konferencier og moderator på hovedscenen, Thomas Buch-Andersen, byder velkommen til Business Arena Copenhagen 2023.
Thomas Buch-Andersen, nyhedsvært, TV 2 NEWS
09:15
HOVEDSCENEN Åbningsdebat: Hvordan bliver branchen bedre til at søge politisk indflydelse?
Bygge-, bolig- og ejendomsbranchen bliver ofte debatteret i medierne og fra tid til anden bliver der skudt med skarpt fra det politiske system med både udtalelser og lovforslag, der ikke ligefrem stiller branchen i et bedre lys eller gør arbejdsbetingelserne nemmere. Men hvordan bliver ejendomsbranchen bedre til at forklare og forsvare sig selv, hvem skal gøre det, og hvilke virkemidler er der brug for fremadrettet, hvis politisk indflydelse skal søges i en for branchen gunstig retning? Og hvor meget er der brug for at kigge indad i den proces?
Andreas Thyrring, partner, Ulveman & Børsting
Anne Skovbro, adm. direktør, By & Havn
Henrik Mielke, adm. direktør, MT Højgaard Holding
Jan Ellebye, underdirektør, Public Affairs, EjendomDanmark
Kamilla Sevel, chefredaktør og Thought Leader, Estate Media
10:30
BREAKOUT SAL 1 Biodiversitetsindeks
Biodiversitet handler om naturens mangfoldighed, og den er under pres. Der bliver mindre og mindre plads til naturen og den biologiske mangfoldighed i Danmark. Og her kan de mange udearealer omkring ejendomme være med til at gøre en forskel. Men hvordan skaber man øget biodiversitet på nærarealer til bolig- og erhverv? Deas har udarbejdet et såkaldt biodiversitetsindeks, der bruges som et værktøj, - både strategisk og direkte på projektudvikling og -opfølgning.
Helle Hangaard, Senior Team Manager, Sustainability, DEAS
10:30
BREAKOUT SAL 2 Mens vi venter på transaktionerne
Efter rekordåret 2021 dykkede transaktionsvolumen markant mod udgangen af 2022 og den lave aktivitet fortsatte ind i 2023. Men hvornår er der udsigt til, at transaktionerne igen kommer op i omdrejninger, er køber og sælger kommet tættere på hinanden og hvad skal der til, før enderne igen begynder at mødes?
Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, Cushman & Wakefield | RED
11:15
HOVEDSCENEN Borgmesterdebat: De største kommunale udfordringer mod 2024
Flere borgere er ofte nøglen til succes i de enkelte kommuner, men hvilke tiltag skal i brug for at fremstå som en moderne og attraktiv kommune på tærsklen til 2024? Hvordan skaber man billigere og bedre boliger i samarbejde med det private, er der et generelt behov for flere ejerboliger ude i kommunerne - og hvordan skaber man så dem? Tre borgmestre fra hver sin del af Danmark debatterer virkelighedens vilkår i det kommunale landskab.
Carsten Rasmussen, borgmester (S), Næstved Kommune
Karsten Längerich, borgmester (V), Allerød Kommune
Nikolaj Pfeiffer, direktør, Exometric
11:15
BREAKOUT SAL 1 Økonomisk udsigt
Inflation, stigende materialepriser og renter samt politisk usikkerhed har på det seneste påvirket de økonomiske nøgletal herhjemme og i det meste af verden. I forhold til vores svenske og norske naboer, er Danmark indtil videre sluppet nogenlunde nådigt gennem "krisen", men hvor peger pilen hen i efteråret 2023? Var det "krisen der aldrig kom" eller venter det værste forude?
Helge J. Pedersen, Cheføkonom, Nordea
11:15
BREAKOUT SAL 2 Bæredygtig byudvikling
Bæredygtighed bliver ofte behandlet som et selvstændigt emne i byggeriet. Det på trods af, at Concito i en ny rapport slår fast, at for eksempel CO2-udledningen relateret til byudvikling er lige så stor som CO2-udledningen fra selve bygningerne. Urban Power og Rådet for Bæredygtigt Byggeri har med støtte fra Realdania udviklet værktøjet BYSTART, der skal sikre, at selve vejen til bæredygtighed i byudvikling også bliver økonomisk bæredygtig.
Rune Veile, arkitekt og partner, Urban Power
Kreils Kieler Ekelund, teknisk konsulent, byområder, Rådet for Bæredygtigt Byggeri
13:00
HOVEDSCENEN Debat: Værdiskabelse i eksisterende ejendomme
Mod udgangen af 2022 dalede transaktionsniveauet markant og antallet af nye projekter tog ligeledes et drastisk fald. Derfor kigger mange nu på, hvordan man kan skabe forøget værdi i sine eksisterende ejendomme. Dels ved hjælp af dygtig asset management, men også ved renovering, transformation, klima- og energioptimering og måske ved at kigge på ejendommens udenomsarealer.
Anne Lysemose, senioradvokat, Lundgrens
Michael Rønnelund, COO, Fokus Nordic
Mads Bundgård Harder-Lauridsen, forretningsudviklingschef, Clever
Søren Schødt, founder, Upsite
13:00
BREAKOUT SAL 1 Transformation af ejendomme
Transformation af ejendomme er blevet lidt af et buzzword i ejendomsbranchen. Der findes en del ejendomme eller byområder, som ved hjælp af en transformation, kan blomstre op og få helt nye anvendelsemuligheder og give området et nyt og bedre image. Og samtidig er det som udgangspunkt mere bæredygtigt at bevare de eksisterende ejendomme end at bygge nyt. Hvad bliver de vigtigste greb fremover?
Dorthe Keis, arkitekt MAA og partner, Arkitema Architects
13:00
BREAKOUT SAL 2 AI og ejendomsbranchen
Kunstig intelligens, Artificial Intelligence også kaldet AI er på det seneste blevet mere af et dagligdagsfænomen for mange danskere, ikke mindst med Chat GPT’s indtog. Men hvad er AI, hvad er rent faktisk muligt med de nyeste teknologier og hvordan anvender de store virksomheder AI? I denne breakout-session kigger vi også på relevante cases for virksomheder i ejendomsbranchen og på hvad det kræver, hvis man gerne vil i gang med at bruge AI.
Jannis Littmann, Head of Finance and Real Estate, Venzo
13:45
HOVEDSCENEN Inspiration: Helt på månen?
Hvordan forbereder man sig på at skulle lave boliger på månen? SAGA Space Architects eksperimenterer blandt andet med klaustrofobiske undervandshabitater og simuleringer af månehabitater i Grønland. Men hvad er de langsigtede ambitioner med projektet og hvor tæt er vi på at kunne bosætte os andre steder end på jorden? Kom med på en inspirerende rejse ind i forberedelsen af fremtidens boligformer i rummet.
Sebastian Aristotelis, co-founder, lead architect, SAGA Space Architects
14:45
HOVEDSCENEN Afslutningsdebat: Byudvikling i fællesskab
Hvordan bliver vi bedre til at skabe fremtidens byer og boliger i fællesskab? Bygger vi de rigtige boliger og er der behov for alle de boliger og ejendomme, vi bygger? Hvordan gør kommunerne sig mere attraktive over for udviklere og investorer, og hvilke krav stiller det til rådgiverne, hvis man skal vinde kommunernes tillid?
Anette Krarup, CEO, udvikler, Generous development
Jens Lyngborg Heslop, direktør - udvikling, miljø og teknik, Randers Kommune
Lasse Lind, partner, Head of Consultancy, GXN
16:30
Tak for denne gang - på gensyn til Business Arena Copenhagen 2024