Flag på halvt ved Tivoli Hotel & Congress Center, som er ejet af Arp-Hansen Hotel Group. Foto: Estate Media/PS

Hotelkongen Birger Arp-Hansen er død

Birger Arp-Hansen, en central skikkelse i dansk hotel- og ejendomsbranche, er afgået ved døden i en alder af 71 år.

Det oplyste familiens advokat Thomas Donatzky til Ekstra Bladet torsdag. Dødsårsagen og det præcise tidspunkt for hans bortgang er ikke offentliggjort.

Birger Arp-Hansen var medejer af Arp-Hansen Hotel Group, som han drev sammen med sin bror Henning Arp-Hansen. Hotelkoncernen blev grundlagt i 1960 af deres far, Alf Arp-Hansen.

Ifølge en opgørelse fra Estate Media med hjælp fra brancheforeningen Horesta fra 2024, er Arp-Hansen Hotel Group den næststørste hotelkæde i Danmark målt på antal værelser med over 5.058 værelser fordelt på 14 hoteller, kun overgået af Scandic.

Hotelgruppen driver aktuelt 12 hoteller og to hostels – langt de fleste beliggende i det centrale København. Porteføljen tæller blandt andet Wakeup Copenhagen-hotellerne samt Tivoli Hotel & Congress Center. Med omkring 21 procent af den samlede hotelkapacitet i København er Arp-Hansen en betydelig aktør på hovedstadens hotelmarked.

2024 blev et rekordår for koncernen, der opnåede en omsætning på 1,6 milliarder kr. og et resultat før skat på 361 millioner kr. I maj 2025 valgte ledelsen at opskrive værdien af ejendomsporteføljen med 470 millioner kr. som følge af de stærke resultater. Samtidig blev der dog varslet lavere indtjening i 2025, primært som følge af stigende renter og højere omkostninger.

Trådte ud af bestyrelsen efter dokumentar
I 2024 oplyste selskabet til Estate Media, at Birger Arp-Hansen trak sig fra bestyrelsen i Arp-Hansen Hotel Group. Baggrunden var omtale i TV 2-dokumentaren Den sorte svane.

TV 2s dokumentar omtalte en række natklubber i København, som har været udsat for systematisk hvidvask gennem fakturering fra vagtfirmaer, der har været leverandører til natklubber og barer.

Birger Arp-Hansen var medejer af flere af de omtalte natklubber – herunder Søpavillonen og Museo – som blev nævnt i dokumentaren. Ifølge Henning Arp-Hansen skete tilbagetrækningen for at beskytte selskabets integritet:

– Min bror oplyser, at han ikke har kendskab til, at der er foregået noget ulovligt i hans selskaber, men han har alligevel valgt at trække sig fra bestyrelsen for, at der ikke skal kunne rejses nogen form for tvivl om troværdigheden i Arp-Hansen Hotel Group A/S. Det, synes jeg, er en klog beslutning – også selvom der på nuværende tidspunkt ikke har været mulighed for at komme til bunds i, hvad der præcist er foregået, sagde Henning Arp-Hansen til Estate Media i den forbindelse.

I kølvandet på sagen valgte også selskabets revisor, Kreston CM – der ligeledes havde revideret regnskaber for Søpavillonen – at trække sig.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder