
onsdag 21. maj 2025 13:32
Salg af byggegrunde skal bane vejen for modernisering af fodboldstadion
Odense Stadion skal moderniseres for 210 millioner kr., og det vil borgmester Peter Rahbæk Juel (S) og en kreds af forligspartier finansiere ved blandt andet at sælge eller udleje grunde i området rundt omkring.
På et pressemøde onsdag præsenterede Peter Rahbæk Juel planer for at stadionet, der i dag hedder Nature Energy Park, kan få lukkede hjørner og overdækkede tilskuerpladser i en grad, som ikke findes i dag.
Samtidig vil man øge kapaciteten, så der fremover kan være plads til 16.800 tilskuere.
Når det er nødvendigt, så skyldes det, at den nuværende udgave af stadion ikke lever op til krav til superligastadioner i 2028. Derudover håber kommunen, at man fremover vil kunne tiltrække landskampe og pokalfinaler.
– Jeg er glad og stolt over, at vi nu har en stærk og gennemarbejdet plan, der sikrer, at Odense Stadion moderniseres og fremtidssikres, så det også efter 2028 opfylder kravene til et moderne Superliga-stadion, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel i en pressemeddelelse.
– Samtidig er moderniseringen tæt koblet til omfattende byudvikling i det omkringliggende Bolbro, hvor vi har alle muligheder for at skabe en unik idrætsbydel, der bygger ovenpå alle de gode aktører, der er til stede i området, siger han.
Vil hente 55 millioner kr. på salg af grunde
Borgmesteren slår fast, at en del af pengene skal komme tilbage til kommunen i form af en væsentligt forøget lejeindtægt fra den nyslåede superligaklub OB, som over lejeperioden skal betale yderligere 120 millioner kr. for at benytte faciliteterne.
Dertil kommer, at Odense Sport & Event, der står bag OB, skal betale 60 millioner kr. for udvikling af VIP-faciliteterne.
De sidste 30 millioner kr. skal komme fra kommunen, og de dækker blandt andet opgradering af toiletter.
Pengene må ikke komme fra velfærden, slår Peter Rahbæk Juel desuden fast i et facebook-opslag tirsdag aften, men i første omgang skal kommunen lægge 75 millioner kr. ud for at få projektet startet.
Heraf planlægger man at hente 55 millioner kr. ved salg af grunde i området.

Peter Rahbæk Juel skriver samtidig, at den kommunale forvaltning nu af forligspartierne er blevet bedt om at “undersøge mulighederne for at skabe værdi i nogle af de kommunalt ejede arealer, der er omkring hele idrætsbydelen i Bolbro, der er blevet et attraktivt område.”
Det er sket, fordi byens letbanen har været med til at øge værdien af arealer og ejendomme i området, ligesom der er sket en stabil tilvækst i Odenses befolkning, skriver han.
– Derfor er der god interesse for at investere i både erhverv og boliger i Odense – ikke mindst tæt ved letbanen. Og derfor kan salg eller udleje af arealer skabe nye værdier, der kan realiseres og igen kan investeres i at videreudvikle idrætsbydelen Bolbro og modernisere stadion. Uden at påvirke velfærden, jubler borgmesteren.
Det nuværende stadion blev indviet i 1941 og siden renoveret i 1997. Den nye version af Nature Energy Park står efter planen færdig i sommeren 2028.