Sådan her forestiller Ruby Group sig, at det nye hotel på Gl. Kongevej kommer til at se ud. Visualisering: Ruby Group

International erhvervsmægler: – Der er sket et markant skifte i hotelmarkedet

Det er stor fremgang på det europæiske hotelmarked i øjeblikket. Det gælder både i forhold til efterspørgslen på værelser fra turister og erhvervsrejsende, det gælder operatører, der gerne vil udvide deres markeder, men det gælder også i forhold til interessen fra investorer, som har voksende interesse for hotelsegmentet.

Det er meldingen fra det internationale mæglerfirma Engel & Völkers, som imidlertid inden for få år har set et markant skifte i den måde, handlerne indgås på.

Herhjemme peger alle pile på, at hotelmarkedet er i vækst i Danmark netop nu. Og det er de samme pile, der peger den samme vej på de store europæiske markeder.

Ifølge Engel & Völkers er der tale om stigende interesse fra ikke-europæiske – primært amerikanske og mellemøstlige – investorer, som ser det europæiske marked som attraktivt på grund af en svagere euro.

Tal fra Engel & Völkers for 2024 viser da også, at transaktionsvolumen på en række af de største markeder i Europa var i vækst sidste år.

Det var i hvert fald billedet i Storbritannien, Frankrig, Portugal, Italien og Tyskland, hvor der alle steder blev registreret højere aktivitet i 2024 end i 2023.

Kun i Spanien var markedet helt stabilt, viser tallene.

90 procent foregår off-market
Men selv om markedet er i vækst, så er der inden for de senere år sket et skifte, som faktisk burde have trukket markedet nedad.

Det er nemlig blevet mere kompliceret at gennemføre hotelhandler, lyder meldingen fra Andreas Ewald, som er managing partner og grundlægger af Hotel Consulting-afdelingen hos Engel & Völkers, over for Estate Media.

– Før 2019 så vi meget udbudsprocesser, og det er skiftet fuldstændigt. Nu sker 90 procent af handlerne som off-market, siger Andreas Ewald og tilføjer:

– Det er blevet vanskeligere at få en transaktion igennem, og det er mere et puslespil nu, hvor man skal prøve at være i midten og sætte forskellige folk sammen, forklarer han om sin egen opgave.

Andreas Ewald, som er en af talerne på Estate Medias konference om hotelmarkedet i Danmark i København på tirsdag, peger på, at investorerne generelt foretrækker eksisterende ejendomme frem for nye udviklingsprojekter på grund af relativt høje byggeomkostninger.

Og så er der flere forhold, der sender markedet i vækst netop nu.

Mange vil gerne ind i København
Drevet af stabilt afkast flytter kapitalen sig fra kontor og retail til hotelsegmentet – og primært i den luksuriøse ende af skalaen, konstaterer Engel & Völkers selv.

Samtidig bemærker man en ny tendens, som også tidligere har været beskrevet her på Estate Media, nemlig, at der i øjeblikket sker en markant konvertering af kontorplads til hotel i attraktive byområder i Europa.

Andreas Ewald fortæller desuden, at Engel & Völkers oplever stor international interesse for det danske hotelsegment.

– Leisure-segmentet er generelt i vækst. International efterspørgsel er stigende, og mange hoteloperatører vil gerne ind i København, siger Andreas Ewald.

– Vi arbejder med et par tyske investorer, der køber op i Danmark, tilføjer han.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder