Foto: BY & Havn.

Stor park på vej i København

En park på dobbelt størrelse af Kongens Have skal anlægges i København.

Parken, der får navnet Nordhavnsparken, kommer til at strække sig over cirka 30 hektar, og rumme vild natur, plads til leg og fritidsaktiviteter og flere nye fodboldbaner. Parken skal ligge på spidsen af Nordhavn ud til vandet.

I de kommende måneder skal de tegnestuer findes, der skal deltage i arkitektkonkurrencen om Nordhavnsparken. Konkurrencen udskrives i slutningen af 2024.

– Der skal være noget for alle i parken, og jeg glæder mig over, at vi nu for alvor kan trække i arbejdstøjet og skyde projektet i gang, siger overborgmester Sophie Hæstorp Andersen.  

By & Havn ejer i dag grunden, som bliver overdraget til Københavns Kommune i 2028, når parken skal anlægges. Det er Københavns Kommune, der sammen med By & Havn udarbejder programmet for den kommende arkitektkonkurrence, ligesom de begge er repræsenteret i dommerkomitéen.

By & Havn bidrager med 95 mio. kr. til anlæggelse af Nordhavnsparken. Øvrige udgifter til anlæg forventes at blive afholdt af kommunen eventuelt med bidrag fra fonde, og efter overtagelsen står kommunen selv for driften af parken. 

– Nordhavnsparken får en kæmpestor betydning for livet med naturen i Nordhavn og i København, og er en del af den samlede planlægning af Nordhavn hvor de grønne områder forbindes, siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn.

Nordhavn bliver i de her år udbygget og omkring 2060, når bydelen er fuldt udbygget, er forventningen, at der at være cirka 40.000 beboere og et tilsvarende antal arbejdspladser.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder