Rødovre Kommune har netop sendt 42.200 kvm i udbud i byens nye bydel. Visualisering: Urban Power / Vismo.

Rødovre sender 42.200 kvm i udbud

Rødovre Kommune har netop sendt byggeretter på 42.200 kvm i udbud. Byggeretterne ligger i det centrale Rødovre.

Omdannelsen af den nye bydel, Gartnerbyen, har været undervejs siden 2017. Med udbuddet af de 42.200 kvm omdannes den sidste del af det gamle industri- og gartnerområde. Som en del af udbuddet indgår også, at køber opfører Borgerhuset – en ny bygning, der skal varetage forskellige funktioner for borgerne.

Danske Werk Arkitekter vandt sammen med Baumschlager Eberle Architekten og OJ Ingeniører konkurrencen om at tegne bygningen i sin tid.

Ifølge borgmester i Rødovre, Britt Jensen, er visionen, at bylivet skal være rigt på oplevelser og skabe rum og plads til alle temperamenter og aldre.

– Vi har sat et udbud i gang, hvor vi skal finde dem, der skal bygge det, der bliver en ny bymidte for alle i Rødovre, og jeg overdriver ikke, når jeg siger, at vi er ret kræsne i den proces.  Så vi stiller både krav til, hvordan der skal bygges, og hvordan der skal se ud i rummene mellem bygningerne, altså pladser, strøg og gader, for begge dele er med til at definere, hvordan vi skaber en god bymidte, siger hun.

Det nye Borgerhuset i Rødovre som Werk Arkitekter har tegnet. Illustration: Illustrationer MIR.

Foruden boliger kommer området til at bestå af nye butikker, caféer og grønne områder.

Udbuddet løber fra 10. april til 5. juni.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder