Ejendomsvurderingerne medfører nu kritik fra Ombudsmanden. Foto: Boligsiden.

Vurderingsstyrelsen får kritik af ombudsmanden for ejendomsvurderinger

– Vurderingsstyrelsen kunne på forhånd have gjort mere for at afdække og forebygge problemerne med de meget skæve foreløbige ejendomsvurderinger, der blev offentliggjort i september 2023.

Sådan lyder den opsang til skattevæsnet, som Folketingets Ombudsmand, Niels Fenger, netop er kommet med efter at have foretaget en undersøgelse af sagen.

I undersøgelsen har Ombudsmanden fokuseret på ejendomme, hvor grundværdien blev vurderet til langt højere end ejendomsværdien. Det er de vurderinger, som Vurderingsstyrelsen har betegnet som “meget skæve” og som har resulteret i mere end 60.000 ændringer.

I en udtalelse konstaterer Ombudsmanden, at Vurderingsstyrelsen allerede inden offentliggørelsen af de foreløbige vurderinger var bekendt med, at der kunne være problemer i situationer, hvor grundværdien oversteg ejendomsværdien.

De foreløbige ejendomsvurderinger, der blev sendt ud til omkring 1,7 millioner danskere, har været genstand for meget kritik, fordi mange af dem var fyldt med fejl.

Hos Ejendomdanmark, som repræsenterer den professionelle ejendomsbranche, vækker kritikken genklang. Mange virksomheder er nemlig også blevet ramt at skæve vurderinger.

– Tillid til vores skattesystem er enormt vigtigt i vores samfund, og vi er derfor helt enige i, at vurderingerne burde have flugtet langt nærmere virkeligheden fra begyndelsen. Det gælder for de private ejerboliger såvel som for erhverv. Derfor er det også positivt, at Ombudsmanden selv kigger nærmere på det, siger underdirektør i Ejendomdanmark, Jan Ellebye.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder