Adm. direktør Søren Kristiansen, Dades. Foto: Dades.

Dades kommer ud med underskud på 1,8 milliard kr.

Et af Danmarks største ejendomsselskaber, Dades, kommer ud af 2023 med et underskud på 1,8 millard kr. før skat mod et overskud på 2.9 millarder kr. i 2022.

Det viser deres nyligt offentliggjorte årsregnskab.

– Årets driftsresultat er på niveau med det forventede, mens resultatet efter skat er under det forventede og isoleret set ikke tilfredsstillende, fremgår det.

Underskuddet skyldes salg af ejendomme for 411 millioner kr. og nedskrivning af ejendomme.

Det får værdien af ejendomsporteføljen til at falde med 2 milliarder kr. fra 27 milliarder kr. til 25 milliarder kr. Det er en nedskrivning i porteføjen på 7,4 procent, hvilket ikke er usædvanligt i det nuværende marked.

Ser man bort fra nedskrivningen af ejendomsporteføljen, er Dades driftresultat før finansielle poster på 992 millioner kr. mod 930 millioner kr. i 2022.

Dades ejer en lang række kontorejendomme, boligejendomme og butikscentre som Waves i Greve og Ro’s Torv i Roskilde.  De administreres alle af Newsec og forvaltes af Nrep.

Selskabets egenkapital var ved udgangen af 2023 på 9,1 milliarder kr.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder