Adm. direktør Jesper Faurholdt, Danske Shoppingcentre. Foto: Wilfred Gachau.

På trods af stor nedskrivning ser det lyst ud for Danske Shoppingcentre

Danske Shoppingcentre (DSC), der er ejet af Danica Ejendomme og ATP, kommer ud af 2023 med et resultat før skat på minus 806 millioner kr. Det fremgår af selskabets nyligt offentliggjorte årsregnskab.

De røde tal i årsregnskabet skyldes, at selskabet har nedskrevet værdien af porteføljen med knap 1.4 milliard kr. i 2023, svarende til 9,4 procent af værdien. Det er cirka på niveau med resten af markedet.

– I lighed med det øvrige ejendomsmarked er selskabets resultat væsentlig negativ påvirket af negative værdireguleringer som følge af stigende afkast på selskabets centre, fremgår det af regnskabet.

Ser man bort fra nedskrivningen af porteføljen, er resultatet før værdiregulering på lidt mere end 1 milliard kr. mod 978 millioner kr. i 2022. Det er der bedste i selskabets historie, fremgår det.

Retailmarked i fremgang
Retailmarkedet har de seneste år været hårdt spændt for. Først af en coronapandemi og siden stigende renter og inflation, der satte en dæmper på danskernes købelyst. Men nu tyder det på, at retailmarkedet går en lysere tid i møde.

Danske Shoppingcentre har i 2023 indgået et historisk højt antal lejekontrakter med en fremgang på 50 procent flere end indgået i 2022. Man har dog også modtaget flere opsigelser fra lejere, hvorfor udlejningsprocenten ved udgangen af 2023 lå på 91 procent – samme niveau som i starten af året. Det har også afspejlet sig i antallet af besøgende i de 17 centre fordelt i landet, som selskabet ejer. I 2o23 var der tre millioner flere kunder, der besøgte centrene, end året før.

Forventningen er, at udlejningsprocenten stiger i 2024, ligesom selskabet også forventer en forøgelse af resultatet før skat i 2024.

Danske Shoppingcentre tæller et samlet areal på 850.000 kvm. med i alt 1.100 butikslejemål. Årligt har de 17 centre cirka 71 millioner kunder. Centrene tæller blandt andet Frederiksberg Centret, Lyngby Storcenter og City 2.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder