BIGs stadion i Las Vegas. Foto: BIG

BIG skal bygge baseballstadion til 33.000 tilskuere i Las Vegas

Den danske arkitektvirksomhed BIG har vundet en international konkurrence om at skulle bygge et nyt baseballstadion med plads til 33.000 tilskuere.

Projektet er BIGs første stadion og sportsprojekt i Major League Baseball.

Det nye stadion bliver hjemmebane for baseballholdet Athletics i Las Vegas, USA og skal skabe den optimale tilskueroplevelse for fans fra hele verden. Stadionet forventes at stå færdigt i foråret 2028.

BIGs stadion i Las Vegas. Foto: BIG

Stadionets runde form udgøres af fem buer og refererer til en baseballbolds kurve og ikoniske stadions i USA, som Fenway i Boston og Wrigley i Chicago.

Bjarke Ingels, grundlægger og kreativ direktør i Bjarke Ingels Group fortæller, at tegnestuen har fået inspiration til designet fra naturen.

– Vores design til Athletics nye hjemsted i Vegas er skabt som et svar på byens kultur og klima. Fem vimpler danner buen omkring boldbanen og skygger for Nevadas hårde sol, samtidig med at de lukker dagslys ind fra nord. Stadionet ligner et sfærisk bæltedyr, der åbner sig og inviterer livet på Strip’en indenfor, tilpasser sig Nevadas klima med passiv skygge og naturligt lys og skaber en ny form for Vegas-arkitektur, mener han.

Det nye stadion kommer til at ligge langs den berømte hovedgade i Las Vegas, The Strip.

BIG har mere end 300 medarbejdere i USA og er nomineret til ejendomsbranchens gyldne palmer på Mipim for designet af 1550 on the Green i Houston, Texas, hvor svenske Skanskas amerikanske afdeling er udvikler.

BIGs stadion i Las Vegas. Foto: BIG.
BIGs stadion i Las Vegas. Foto: BIG.
Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder