Nyt OUH, der bliver Danmarks største helt nybyggede sygehus, når det står færdigt. Illustration: Region Syddanmark

Regionen har mistet troen: Supersygehus forsinket på ubestemt tid

Det er ikke nyt, at byggeriet af det nye universitetshospital i Odense er omgæret af problemer.

Men nu har regionen altså endeligt mistet troen på, at det nye hospital bliver klar efter tidsplanen.

Det fortæller Region Syddanmark fredag.

Det er nemlig ikke muligt at indhente det tabte inden for den tidsramme, der blev aftalt mellem regionen og entreprenøren i december 2022, lyder det.

– Det er meget frustrerende
Ifølge den seneste tidsplan skulle hospitalet være klar til at modtage patienter i slutningen af 2025 eller i starten af 2026. Men det er altså ikke længere realistisk.

Hvornår patienterne så kan flytte ind, er endnu uklart.

– Det er meget frustrerende, at vi igen bliver forsinket, og det ærgrer mig grænseløst. Vi har længe vidst, at byggeriet var kommet bagud, men håbede til det sidste, at det var muligt at indhente det tabte. Det har desværre vist sig ikke at være muligt. Nu skal vi finde ud af, hvordan vi kommer godt i mål, og hvordan vi får lagt en klar, realistisk og holdbar plan for det videre arbejde. Det her skal være den sidste tidsplan, vi laver med OHPT, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for regionens udvalg for byggeri, indkøb og grøn omstilling.

Dagbøder
I hele 2023 har der været problemer med byggeriet, fordi der ikke har været det antal håndværkere på byggepladsen, som der var aftalt. I januar 2023 påtalte regionen, at det var et problem, og i december begyndte regionen af uddele dagbøder til entreprenøren OHPT.

Fra projektdirektør Kenneth Holm lyder det, at det i den nuværende situation ikke er tilstrækkeligt blot at lave en ny tidsplan. Det er også nødvendigt at få en klarhed over, hvordan aktiviteterne fremover bliver styret og organiseret, lyder det ifølge pressemeddelelsen.

– Vi vil være helt sikre på, at der skabes et troværdigt og realistisk billede af den resterende byggeperiode, så vi ikke bliver overraskede senere i forløbet. Det er vi nødt til at tage den nødvendige tid til at skabe. Vi fortsætter derfor vores tætte dialog med OHPT.

Når den nye tidsplan er klar, vil Region Syddanmark udsende en meddelelse.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder