Corem ejede blandt andet Codanhus på Frederiksberg. Nu ejer AP Ejendomme bygningen. Foto: Corem

Corems danske direktør skifter til AP Ejendomme

Andreas Kjærgaard Lange er ikke længere adm. direktør i Corem Danmark.

Den nu tidligere direktør er i stedet blevet en del af AP Ejendomme under adm. direktør Peter Olsson. Skiftet er sket 1/2.

Andreas Kjærgaard Langes opgaver i AP Ejendomme er i skrivende stund ikke fuldt ud defineret, men det står klart, at han vil få meget stor indflydelse på den videre drift og udvikling af Codanhus og Kalvebod Brygge 32 og især have fokus på asset management af AP Ejendommes erhvervsportefølje.

Begge kontorejendomme var en del af sidste års største ejendomshandel, da Corem solgte dem til AP Ejendomme for 2,5 milliarder kr.

– Jeg er utrolig glad for at være blevet en del af AP Ejendomme og få mulighed for arbejde videre med Codanhus og Kalvebod Brygge og andre spændende projekter og ejendomme, som AP er engageret i, siger Andreas Kjærgaard Lange til Estate Media.

Peter Olsson, adm. direktør for AP Ejendomme, har kendt Andreas Kjærgaard Lange professionelt gennem adskillige år, og er derfor rigtig glad for, at han har sagt ja til at blive en del af AP Ejendomme.

– Han er yderst kompetent og foruden et indgående kendskab til de netop erhvervede ejendomme fra Corem, vil han helt klart kunne bidrage til en generel væsentlig styrkelse og fokusering af vores kompetencer indenfor asset management, siger Peter Olsson til Estate Media.

Presset svensker
Hos Corem overtager Maria Hovmøller rollen som adm. direktør.

Hun har været tilknyttet Corem i snart tre år i rollen som asset manager.

Maria Hovmøller vil stadig have ansvaret for omkring to håndfulde ejendomme for Corem i Danmark, men til nogle helt andre summer, end før handlen med Codanhus og Kalvebod Brygge 32.

De ejendomme, der er tilbage i den danske portefølje, er mere i en klasse for trecifret millionbeløb, end de er i nærheden af milliarden, som de to andre bygninger blev solgt til.

Estate Media har forsøgt at få en kommentar fra Corem-koncernens direktør Rutger Arnhult, men det har ikke været muligt.

Corem har som et af flere svenske selskaber gennem store dele af 2023 været presset økonomisk.

I forbindelse med selskabets halvårsregnskab fra juli, gjorde Corem det klart, at hvor de tidligere havde haft fokus på at ekspandere, var målet nu at sænke udgifterne og justere porteføljen.

I oktober meldte de ud, at de var på vej til at sælge ejendomme for otte milliarder kr., men i december måtte selskabet melde ud, at to ud af fire underskrevne hensigtserklæringer var faldet til jordet.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder