Lars Rohde var indstillet som bestyrelsesformand for Alecta. Foto: Alecta

Korruptionsanklaget pensionskæmpe dropper Lars Rohde

Lars Rohde skal alligevel ikke være formand for den svenske, korruptionsanklaget pensionskæmpe Alecta. Det oplyser selskabet tirsdag.

Ifølge Alecta bliver den tidligere direktør for Nationalbanken droppet, fordi han havde en interessekonflikt med en anden bestyrelsespost, der kunne give konkurrencemæssige udfordringer.

Formand for udvalget, der skal finde en ny bestyrelsesformand, Kenneth Bengtsson, lægger hele skylden over på Lars Rohde.

– Det er beklageligt, at Rohde ikke i tide har informeret os om, at han var involveret i en bestyrelsesproces i en virksomhed, hvis drift utvivlsomt har ligheder med Alectas, siger Kenneth Bengtsson.

Rohde uenig
Den udlægning er Lars Rohde ikke enig i.

I et skriftligt svar til Børsen oplyser Lars Rohde, at han allerede før Alectas indstilling havde givet tilsagn om at være kandidat til bestyrelsen for “en større børsnoteret virksomhed”.

– Efter min bedste overbevisning var der ikke en interessekonflikt som følge af det, som ikke kunne håndteres, hvis den skulle opstå, skriver Rohde og tilføjer, at han på grund af børsetiske regler ikke har haft mulighed for at orientere Alecta før “meget sent i forløbet.”

Carina Åkerström, tidligere administrerende direktør i Handelsbanken, foreslås i stedet som ny bestyrelsesformand for det kriseramte selskab.

Et selskab i krise
Alecta er ikke hvilket som helst svensk pensionsselskab.

I november kom det frem, at Sveriges finansielle vagthund, Finansinspektionen, har indledt en undersøgelse af om en eller flere personer i selskabet  er skyldige i korruption i forbindelse med virksomhedens investering i Heimstaden.

Det har ført til, at en eller flere personer i  pensionselskabet Alecta er blevet meldt til politiet, oplyser Alecta i en pressemeddelelse. Finansinspektionen bekræfter, at de har taget kontakt til politiet og den svenske anklagemyndighed.

I december kom det frem, at den svenske anklager, Johan Lindmark, mente at have fundet yderligere beviser mod Alecta.

Alecta er en af de største ejendomsejere i Sverige og det femtestørste pensionsselskab i Europa.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder