Evergrandes 32.000 kvm store hovedkontor i Hongkong – her fotograferet før den kinesiske ejendomskoncerns køb af ejendommen i 2015. Foto: Google Maps

Kinesisk ejendomsgigant tvangsopløses

Den gældsplagede kinesiske ejendomsgigant Evergrande er blevet sendt til tvangsopløsning af en dommer i Hongkong.

Beslutningen kommer, efter at selskabet ikke formåede at overbevise retten om, at det har udarbejdet en realistisk genopretningsplan.

Det er uklart, om beslutningen kan ankes.

Evergrande har en gæld på over 2000 milliarder kroner.

Evergrande var engang Kinas største ejendomsselskab, men det gik i betalingsstandsning i 2021.

Selskabet var i en længere periode taget af børsen, efter at Evergrande ikke leverede regnskab for 2021 i tide.

I slutningen af august 2023 kom virksomheden af nød tilbage på Børsen, men til store “børstæsk”. Evergrande ville være blevet delistet, hvis det ikke skete.

I forbindelsen med tilbagekomsten på børsen faldt selskabets aktie med næsten 87 procent.

Det kinesiske ejendomsmarked var i mange år glohedt. En ekstrem vækst har gjort flere og flere familier i stand til at købe deres egen bolig og med en befolkning på næsten 1,5 milliard mennesker, hvoraf middelklassen vokser markant og med en indkomstforøgelse på 7-10 procent årligt, har der været god basis for at sælge boliger.

Derfor skulle der bygges boliger, mange boliger.

Evergrande var en af de helt store spillere på det marked, men i slutningen af 2021 stod det klart, at ekspanderingen var gået for stærkt. Evergrande kunne ikke afdrage på sin gæld som aftalt, og samtidig blev der strammet op på lånevilkårene i de statslige banker.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder